Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Family Guy – Sæson 8

28. juli 2009 af Steffen Damkjær Moestrup

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Family Guy – Sæson 8 billede

Den amerikanske satire-animations-serie Family Guy fortsætter med at imponere, men helt på højde med The Simpsons er den (endnu) ikke.

Der er svært ikke at sammenligne Seth MacFarlanes animationsserie Family Guy (1999- ) med Matt Groenings The Simpsons (1989- ). Begge serier kredser om en amerikansk familie med en doven, uheldig og til tider rabiat far i centrum. Begge serier kommer med et satirisk bud på, hvordan livet leves i den amerikanske middelklasse. Og begge serier gør megen brug af kendte gæstestjerner, der spiller sig selv om end ofte i mere skæve udgaver.

Men der er nu også mange forskelle mellem de to serier. Family Guy har en tendens til at være mere ekstrem i både sin skildring af fysisk vold men også i sin dialog, der er knap så raffineret som dialogen i The Simpsons, selvom den bestemt ofte er meget velskrevet, spydig og fyldt med intertekstuelle referencer. Figurerne i Family Guy er dog heller ikke helt så gennemførte som i The Simpsons. Den alkoholiske men særdeles kultiverede hund Brian og babyen Stewie, der egentlig har skumle planer om at herske over hele universet er godt tænkte, mens resten af familien og en del af de omgivende bi-karakterer forbliver en anelse hule i det. Stemmearbejdet i Family Guy er til gengæld ret imponerende. Især seriens skaber Seth MacFarlane gør det eminent i sine roller som blandt Peter, Brian, Stewie og Quagmire.

Som sagt flyder det nærmest over med referencer i Family Guy som eksempelvis en scene, hvor Peter begynder at recitere fra den tidstypiske 1980’er-komedie Planes, Trains and Automobiles, hvor John Candy og Steve Martin er et umage par, der forsøger at komme hjem til Thanksgiving. De mange referencer finder ofte udtryk i
små, selvstændige sekvenser, der giver et aparte men faktisk ofte vellykket afbræk fra handlingen. Referencerne er næsten alle knyttet til amerikansk popkultur, samfundsdebatter eller personligheder, så et kendskab hertil er nødvendigt for at få det meste ud af serien.

Er man til sort humor, plat humor, grov humor krydret med en række voldelige udskejelser er Family Guy sæson 8 det helt rette valg.

Sæson 8 har 14 afsnit fordelt på 3 DVD’er:

1. McStroke
2. Back to the Woods
3. Play It Again, Brian
4. The Former Life of Brian
5. Long John Peter
6. Love Blactually
7. I Dream of Jesus
8. Road to Germany
9. Baby Not on Board
10. The Man with Two Brians
11. Tales of a Third Grade Nothing
12. Ocean's Three and a Half
13. Family Gay
14. The Juice is Loose

Man skal være opmærksom på, at måden at opdele afsnit i sæsoner er anderledes i Europa end i USA. Således består denne udgivelse egentlig af afsnit 8-12 fra sæson 6 + afsnit 1-8 fra sæson 7 (vist i amerikansk tv i perioden januar-marts 2008).

Ekstra materiale:
Glimrende kommentarspor til samtlige episoder, hvor Seth MacFarlane og et hav af manusforfattere, producenter og skuespillere kommer til ordre. Desuden en række fine feature-programmer, hvor jeg især vil fremhæve en 25 minutters udsendelse fra tegneseriemessen Comic-Con 2008, hvor en lang række af seriens skabere, heriblandt Seth MacFarlane og Seth Green deltager i en paneldebat, der giver et fint indtryk af arbejdet med serien.

SF/Fox.

Titel: Family Guy Sæson 8
Original Titel: Family Guy Season 8
Premieredato: 7. juli 2009
Instruktør: Seth MacFarlane
Skuespillere: Seth Green, Seth MacFarlane, Alex Borstein, Mila Kunis, Lori Alan
Spilletid: 300 min.
Selskab: SF Film, 2009
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...