Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Far til 4 på Japansk.

6. november 2010 af Henrik Andersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Far til 4 på Japansk. billede

Den 4. film i den nye serie om Far og hans 4 unger, anført af Lille Per, der nu faktisk er blevet ret stor, falder pladask på enden og resultatet er en lunken omgang dårlig Dansk familiefilm.

På den stille villavej hvor Far bor sammen med hans 4 unger, flytter der en dag nye naboer ind. Det er drengen Shin og hans Japanske forældre. De har tillært sig Dansk, for ifølge Japansk skik og kultur, skal man føle sig godt tilpas efter en måned et nyt sted, ellers må man flytte tilbage igen.
Lille Per og Shin bliver gode venner, og Per beskytter Shin i skolen. Specielt den dumme dreng Mark er ude efter den nye Japaner. Shin vil helst ikke rejse tilbage til Japan, så han skjuler problemerne for sine forældre. De 2 små helte må meget igennem, før de ender i Zoo, og her sker der ting og sager, der får bøtten til at vende rundt.

Far til 4 på Japansk vælter sig rundt i klicheer og dårlig lagkage komik, og allerede 1. gang Far får en kage i hovedet, er det ganske umorsomt. Næste gang bliver det nærmest pinligt.
Men her stopper pinlighederne ikke for hele Danmarks Lille Per & Co. Hele ideen med at der flytter en anden familie ind ved siden af Far og hans unger, og de derved kommer til at lære en ny kultur at kende er som sådan ganske god. Problemet er bare, at den Japanske familie og dermed også den Japanske kultur bliver udstillet så firkantet og karikeret, at det i disse integrations-tider grænser til det flove. Alle fordommene om Japanere køres i stilling. De er gode til karate, de har en masser af tekniske dimser i deres hjem, de er super gode til at spille computerspil, ja listen er lang og krampagtig.

Historien og karaktererne er stadigvæk en flad omgang selv i det her 4. forsøg på at opdatere en bid af den Danske filmskat. Specielt Jess Ingerslev er virkelig ude på overdrevets rand i hans forsøg på at spille den sjove, men lidt skøre Onkel Anders. Ingerslev gør nærmest Onkel Anders figuren til en gammel senil mand der hvert øjeblik kan klappe sammen og forsvinde helt ind i hans sindssyge. Det er et studie ud i hvordan man overspille, og bestemt ikke noget Jess Ingerslev på nogen måder slipper godt fra.
Et plus er dog at Kasper Ruwai Berg Kesjer der spiller Lille Per (han er efterhånden ret stor) gør det ganske godt. Men det hjælper jo ikke når karaktererne omkring ham vælter rundt i irriterende klicheer.

Far til 4 på Japansk er med 430.417 solgte billetter den film der har solgt bedst i år. Lad dette stå som et skræmmende monument over hvor dårlig smag den brede befolkning er i besiddelse af, eller et tegn på hvor nemt man lader sig rive med af strømmen, og bare vælger den nemme og mediepåvirkede løsning, uden bare et enkelt øjeblik at stoppe op, og gøre sig egentlige overvejelser over hvad det er, man byder sig selv og sine børn. Men selv med 430.417 solgte billetter er Far til 4 stadigvæk en frygtelig pinlig sag.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet består af en teaser til den næste (gud bedre det) film i serien: Far til 4 – Tilbage til naturen.

Lydformatet er Dolby Digital Surround 5.1, og billedet er flot gengivet i 16:9 Widescreen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox.

Titel: Far til 4 på Japansk.
Original Titel: Far til 4 på Japansk.
Premieredato: 12. oktober 2010
Instruktør: Claus Bjerre.
Skuespillere: Niels Olsen, Kasper Ruwai Berg Kesjer, Katrine Bremerskov Kayser, Jakob Wilhjelm Poulsen, Cecilie Meiniche, Søren Bregendal, Jess Ingerslev, Sidse Mickelborg
Spilletid: 100 min.
Selskab: ASA Film. 2010.
Genre: Familie
Den store Lille Per.
Den store Lille Per.
Jess Ingerslev laver en pinlig fortolkning af den rare gamle Onkel.
Jess Ingerslev laver en pinlig fortolkning af den rare gamle Onkel.
Hele den pukkelryggede familie og de nye naboer.
Hele den pukkelryggede familie og de nye naboer.


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...