Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...
Årets Danske Fil...
Night Terrors Fi...
Game Of Thrones ...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

De Særlige
De Særlige billede

Ser Du Månen, Da...
Jojo Rabbit
They Shall Not G...
Angel Has Fallen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Filmen om Gasolin' slår alle rekorder!

13. marts 2006 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

Filmen om Gasolin' slår alle rekorder! billede

Med en første plads på biograflisten og et stort publikumstal i åbningsweekenden har Anders Østergaards anmelderroste film om Danmarks største rockband igennem tiderne slået alle rekorder.

Med en første plads på biograflisten og et publikumstal i åbningsweekenden (10. – 12. marts 2006) på 37.961 (41.148 inklusive forpremierer) har Anders Østergaards anmelderroste film om Danmarks største rockband igennem tiderne slået alle rekorder – faktisk er publikumstallet større end nogen anden dokumentarfilm - det være sig dansk eller udenlandsk - som har haft premiere i Danmark.

Et konservativt skøn på 200.000 publikummer kan man godt tillade sig at forvente, når bøgerne gøres op, men tallet kommer efter al sandsynlighed til at ligge tættere ved 250.000. Til sammenligning gik 157.228 ind og så Michael Moores ’Fahrenheit 9/11’ – som til dato har været den største (udenlandske) dokumentarfilm succes i Danmark.

Selv fiktionsfilmene har fået baghjul. Hvis man sammenligner med de 31 danske film, som fik premiere i 2005, er der kun 4 voksenfilm, som kommer til at ligge højere end Gasolin’ – og det er altså blockbustere som ’Solkongen’, ’Adams Æbler’, ’Drabet’ og ’Nynne’ – hvoraf de 2 sidstnævnte havde god hjælp af Biografklub Danmark.

”Selvfølgelig vidste vi godt på forhånd, at der var noget stort i vente, og i sit stille sind gik man da og håbede, at danskerne ville tage filmen til sig i stor stil, men at de nærmest har stormet biograferne, er mere end vi nogensinde har turdet håbe på,” siger Sandrew Metronomes Lene Pia Madsen.

”Filmen har ramt danskerne lige i hjertekulen. Den har sendt os lige lukt tilbage til dengang, man til tonerne af ”Rabalderstræde” sad bag på ham den lækre fra 9endes grønne Puck Maxi på vej hjem fra skolefesten. Selv yngre mennesker har taget filmen til sig, og de har jo ikke engang glæde af den nostalgi, vi andre kan dykke ned i. Og i et klima, hvor det fyger med had og kulde omkring os, er det vel ikke så tosset af have denne varme, dejlige film at lune sig ved.”banner
Overskrift Højre Block
Jojo Rabbit
Amazing Grace
De Forbandede År
Bjørnene fra Sic...
The Cave
Lad Mig Falde
Scary Stories To...
Fear the Walking...
The Grudge
Les MisérablesKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...