Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Spioner På Missi...
Spioner På Missioner billede

Fremad
Proxima
I Still Believe
Undtagelsen
The Outpost
Bølle På Eventyr
The Call Of The ...
Birds Of Prey


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Filmen om Gasolin' slår alle rekorder!

13. marts 2006 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

Filmen om Gasolin' slår alle rekorder! billede

Med en første plads på biograflisten og et stort publikumstal i åbningsweekenden har Anders Østergaards anmelderroste film om Danmarks største rockband igennem tiderne slået alle rekorder.

Med en første plads på biograflisten og et publikumstal i åbningsweekenden (10. – 12. marts 2006) på 37.961 (41.148 inklusive forpremierer) har Anders Østergaards anmelderroste film om Danmarks største rockband igennem tiderne slået alle rekorder – faktisk er publikumstallet større end nogen anden dokumentarfilm - det være sig dansk eller udenlandsk - som har haft premiere i Danmark.

Et konservativt skøn på 200.000 publikummer kan man godt tillade sig at forvente, når bøgerne gøres op, men tallet kommer efter al sandsynlighed til at ligge tættere ved 250.000. Til sammenligning gik 157.228 ind og så Michael Moores ’Fahrenheit 9/11’ – som til dato har været den største (udenlandske) dokumentarfilm succes i Danmark.

Selv fiktionsfilmene har fået baghjul. Hvis man sammenligner med de 31 danske film, som fik premiere i 2005, er der kun 4 voksenfilm, som kommer til at ligge højere end Gasolin’ – og det er altså blockbustere som ’Solkongen’, ’Adams Æbler’, ’Drabet’ og ’Nynne’ – hvoraf de 2 sidstnævnte havde god hjælp af Biografklub Danmark.

”Selvfølgelig vidste vi godt på forhånd, at der var noget stort i vente, og i sit stille sind gik man da og håbede, at danskerne ville tage filmen til sig i stor stil, men at de nærmest har stormet biograferne, er mere end vi nogensinde har turdet håbe på,” siger Sandrew Metronomes Lene Pia Madsen.

”Filmen har ramt danskerne lige i hjertekulen. Den har sendt os lige lukt tilbage til dengang, man til tonerne af ”Rabalderstræde” sad bag på ham den lækre fra 9endes grønne Puck Maxi på vej hjem fra skolefesten. Selv yngre mennesker har taget filmen til sig, og de har jo ikke engang glæde af den nostalgi, vi andre kan dykke ned i. Og i et klima, hvor det fyger med had og kulde omkring os, er det vel ikke så tosset af have denne varme, dejlige film at lune sig ved.”banner
Overskrift Højre Block
The Lighthouse
Little Joe
The Outpost
Bølle på eventyr
Livets Bedste År
Star Wars: Episo...
War Of The World...
Bad Boys For Life
Undtagelsen
Maryam – den per...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...