Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Filminstruktøren Henning Carlsens klassikere kommer nu på DVD

7. juli 2006 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

Filminstruktøren Henning Carlsens klassikere kommer nu på DVD billede

Allerede nu står den første Henning Carlsen boks på hylderne rundt omkring i diverse forretninger og der er flere filmperler på vej i løssalg.

Henning Carlsen er med sin optagelse af filmen ”Sult” i Kulturkanon mere aktuel end nogensinde. 4. juli sendte SF Film A/S den første Henning Carlsen boks på gaden. Boksen består af 3 film, som de fleste enten har set eller i hvert fald kender til. Det er første gang, at man har mulighed for at se den 79-årige instruktørs filmklassikere på DVD og i ny og forbedret kvalitet.Film nr. 1 er ”Da Svante forsvandt” - Svantes viser i en munter spillefilm om lyrikeren Svante Svendsen, der sidst blev set i 1971. Han eftersøges af skolekammerater og vennen Benny Andersen, der har sat musik til hans tekster. En nøgleperson i Svantes liv var Nina, hans skæbne, ”lille lavbenet og skeler lidt” – det var hende, der fik Svante til undertiden at mene, at ”livet ikke er det værste, man har…. Og om lidt er kaffen klar”.

Bonusmateriale: Johannes Møllehave i samtale med Benny AndersenFilm nr. 2 er ”Man sku´være noget ved musikken” - Handlingen i denne komedie udspiller sig i og omkring værtshuset Café Strudsen på Nørrebro i København med tjeneren Søren, servitricen Caja, pianisten Lasse og en række stamgæster som hovedpersoner. Ganske almindelige mennesker har hver sit at slås med. De dagdrømmer, bygger luftkasteller, og prøver at finde ud af, hvad livet er for en størrelse.

Bonusmateriale: Benny Andersen i samtale med Johannes Møllehave og Henning CarlsenFilm nr. 3 er ”Mennesker mødes og sød musik opstår i hjertet” - Schades lyse erotiske romandigt fra 1944 på film – ikke en filmatisering af romanen, understreger instruktøren, men af den store oplevelse det var at læse den! Handlingen foregår i Skanderborg, Brønshøj, New York og Rio de Janeiro og har som figurer et utal af mennesker, der længes efter, begærer, elsker og horer med hinanden. Bl.a. studenten Hans Madsen, danserinden Sofia Petersen, skuespilleren Sjalof Hansen og hans kone Evangeline og mange, mange flere.Henning Carlsen glæder sig over at gense sine film på DVD: - For mig er der masser af nostalgi i dette box set. “Mennesker mødes....” (1967) blev optaget i en opbrudstid med mange forelskelser og korte forhold, en erotikkens pluralisme om man vil. “Man sku være noget ved musikken” (1972) var på en måde en naturlig opfølgning af Schades livsform, der jo i høj grad udfoldede sig på værtshuse. “Da Svante Forsvandt” var til gengæld en naturlig konsekvens af mit lykkelige samarbejde med Benny Andersen, først på “Man sku’ være....”, siden på “En lykkelig Skilsmisse” (1975). -1975 var det eneste år, hvor jeg lavede to spillefilm samme år. Men “Svante” var egentlig kun ment som en spøg, optaget på tre uger på 16 millimeter film for tre gråpærer og et bøjet søm. Men det var sjovt, siger Henning Carlsen.Den 5. september 2006 sender SF Film A/S yderligere tre Henning Carlsen film på gaden – også de har ny-produceret bonusmateriale. De tre titler er: ”Dilemma”, ”Hør, Var der ikke én, som lo?” samt ”Pengene eller livet”.banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...