Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Filmquiz i Valby Bio

29. november 2019 af Steen Balle Skriv en kommentar

Filmquiz i Valby Bio billede

Den 26. november 2019 bød Valby Kino velkommen til en ny fast tradition. Nemlig deres helt egen filmquiz, under ledelse af filmnørden Kristian Enevoldsen, som med det samme forbød brugen af mobiltelefon, da det ikke er fair over for spillet eller nabobordene.

Vi kunne være max fem personer på et hold og med spændende præmier - og der var en drikkevare efter eget valg med i prisen: 50 kr./person for quiz & hygge!

Der var denne aften tre hold i foyeren ved Kino 3 – hvor filmmasteren under kyndig vejledning førte os gennem fire meget forskellige filmrunder – hvoraf den ene var i biografen og vi skulle svare på 10 spørgsmål – mest om tv-serier bl.a.: Hvad hedder instruktøren af Arnold Swarzenegger filmen The Running Man, som spillede en af de oprindelige betjente, som denne film er en version af? Jeg kan kun sige, at vores hold var på bar bund – mens de to andre hold skrev, som hvis der blev spurgt: Hvem spillede Varnæs i Matador?

Og hvilken skuespiller medvirkede i alle sæsoner af de udgaver af serien på tv?? – Og vi får et filmklip – det viser sig at være fra Mission: Impossible fra 1967-1973 og skuespilleren var Peter Graves. En tv-serie jeg aldrig har hørt om – så vores hold måtte være de nysgerrige, hvor et af holdene på et spørgsmål kunne korrigere filmmasteren, at en film ikke var lavet i 1947, men i 1944.

Jeg følte mig lidt hjemme, da der kom et spørgsmål om Henning Carlsens (1927-2014) sidste film fra 2011 – om den var på engelsk, fransk eller spansk?? Jeg vidste, den var på spansk – men da der så kom en sang, jeg kendte, med den danske grove visesanger Cleo (1921-2006) med sangen Ska´ vi sove eller hva´ tænkte jeg – nu er den hjemme med point: ”I hvilken film sang Cleo den sang” – måtte jeg give op: Pigen og Greven fra 1966. Vi bliver bedt om at nævne fem film, hvor Howard Hawks (1896-1977) har instrueret Cary Grant (1904-1986) – men vi skriver kun Sheriffen fra 1952 – men bliver ved sidemanden hurtigt korrigeret, at den er instrueret af Fred Zinnemann..

Der var en god stemning i lokalet og en lille pause, hvor der lå nødder og guldkarameller til fri afbenyttelse og for at stimulere filmnysgerrigheden og være klar – det viser sig nu, at en film om David og Goliat er blevet mere synlig.

Og en af de sidste spørgsmål hed PYRAMIDEN – da der var seks spørgsmål, som hang sammen. Der skulle gættes to skuespillere – og den ene var med i næste spørgsmål – hvor man skulle gætte en instruktør og ved nr. 5, en dansk filminstruktør, som var kandidat til Palme d´or-prisen – og i hvilket år til 6 point? Det viste sig at være Nicolas Winding Refn og hans spektakulære film fra 2013 om livet i Bangkoks skumle kvarterer i filmen Only God Forgives

Vi fik blandede spørgsmål lige fra emner om Dirty Dancing fra 1987, og hvad hed Steven Spielburgs film i 90´erne. Og der blev fundet vindere – og vi blev nr. 3 – ja, ud af tre mulige. Men det er et godt initiativ med at sætte folks filmviden på en stribe.banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...