Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Demon Slayer: To...
Demon Slayer: To The Hashira Training billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

First Man

3. april 2019 af Nikolaj Sonqvist

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

First Man billede

Første mand på månen kostede menneskeliv.

Det biografiske drama First Man iscenesætter den ikoniske historie om astronauten Neil Armstrong, der med de udødelige ord ”One small step for man, one giant leap for mankind” som det første menneske satte sine fodaftryk på månen i 1969 og dermed skrev verdenshistorie. Filmen udspiller sig mellem 1961-1969 og fokuserer på tiden, der ledte op til den farlige månelandings-mission.

Piloten og ingeniøren Neil Armstrong og hans familie bliver udsat for en tragedie, og det betyder at Niel kaster sig fuldstændig helhjertet ind i sit arbejde hos NASA og deres nye storstilede rumprogram. Inden årtiet er omme vil NASA sende en amerikaner til måned og vigtigst af alt, inden russerne gør det! Derfor kastes Neil og de andre astronauter ud i utallige træningsmissioner på bekostning af familielivet og endda nogle menneskeliv. Og det er ingen spoiler at fortælle, at på månen kommer de!

First Man er baseret på romanen First Man: The Life of Neil A. Armstrong af James R. Hansen og er instrueret af unikke instruktør Damien Chazelle, som også står bag de to Oscar-vindende film Whiplash (2014) og La La Land (2016). Neil Armstrong spilles af Ryan Gosling, og det er derfor anden gang, at han samarbejder med Chazelle, da Gosling spillede hovedrollen i La La Land.

De fleste af os ved, at Neil Armstrong var den første mand på månen. Nogle benægter at månelandingen nogensinde er fundet sted. Men få kender nok historien om de mange menneskelige omkostninger, som det krævede at sende en mand på derop. Tilsæt så den mindre kendte historien om manden Neil Armstrong og hans til tider tragiske familieliv, så er der i den grad lagt i støbeskeen for en god gedigen Hollywood-film.

Men netop de to historier gør også filmen svær. Historien om Neil Armstrong og hans familie (mest om hans kone) er super interessant og hjerteskærende, men overfor den medrivende og spændende historie om kapløbet mod månen, kan den intet hamle op.

Chazelle brugte musikken som et gennemtrængende dramaturgisk element i Whiplash og i La La Land gik det helt musical-vejen. I First Man bruger Chazelle musikken mere subtilt og klassisk til at underbygge stemninger og øge spændinger. Men det fede lyddesign komponeret til filmens fantastiske rumscener er helt og aldeles fremragende.

De klaustrofobiske rumkapsler som astronauterne skal teste sammen med den flotte billedside og Chazelles talent for lyd og musik, løfter filmens storladne rumscener langt over filmens intime familiehistorie. Også selvom sidstnævnte i sig selv ville være interessant, bliver de desværre lidt kedelige i pusterummene.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: First Man
Original Titel: First Man
Premieredato: 28. marts 2019
Instruktør: Damien Chazelle
Skuespillere: Ryan Gosling, Claire Foy, Kyle Chandler, Jon Bernthal, Corey Stoll, Pablo Schreiber, Jason Clarke, Lukas Haas, Brian d'Arcy James, Ethan Embry, Ciarán Hinds, Patrick Fugit, Shea Whigham, Claire Foy, Christopher Abbott, Corey Stoll, Olivia Hamilton
Spilletid: 141 min.
Selskab: Universal Pictures, DreamWorks, 2018
Genre: Drama , Sci-Fi
Link: https://www.uphe.com/movies/first-man


banner
Overskrift Højre Block
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...
Society Of The S...
Next goal winsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...