Micka er så godt som sikker på hvad hun vil med sit liv – en karriere i mediebranchen og så ellers ikke være bundet af mænd eller andre kedelige ting. Mens hun venter på at karrieren skal tage fart, flytter hun ind i en lille, fremlejet lejlighed i forstaden Fisksätre, intet mindre, hedder den trøstesløse betonghetto hvor Micka kommer til at bo. Inde ved siden af bor Danne. Han er den diametrale modsætning af Micka. Arbejder i et kedelig job på en busterminal, har været sammen med den samme pige i årevis og har ikke andre ambitioner i livet end at se fjernsyn og drikke dåsebajere. Da kæresten får et job langt væk, er Danne ladt tilbage, og langsomt former der sig et venskab mellem ham og den spændende pige inde ved siden af. Selv om Micka i første omgang ikke er så begejstret for Danne, hans livsambitioner og ikke mindst hans grimme ungkarlehybel med gigantisk, ækel hjørnesofa så bliver hun alligevel tiltrukket af ham. Snart bliver deres venskab kompliceret, og de får svært ved at benægte at der foregår noget mellem dem.
Fishy er skrevet og instrueret af Maria Blom. Hun formår at gengive de små hverdagsting på en ligefrem og vedkommende facon. Fishy er en varm film og rar, og selv om det ikke er de største verdensglobale emner, der behandles, så er de også i hverdagen at de fleste menneskers liv leves.
Man savner dog lidt mere personfordybelse i beskrivelsen af de to hovedpersoner, og det er flere steder som om filmen mangler mod, til at gøre situationerne lidt mere kantede. Selv de mest dramatiske scener er næsten underspillede. At modsætninger tiltrækkes er ingen hemmelighed, men det kunne sagtens gøres med lidt mere finesse end det er gjort her.
Dog er Fishy en solid, lille film, som ganske vist ikke ændrer på verdensbilledet, men som alligevel formår at gengive aspekter af de evigt komplicerede forhold mellem mænd og kvinder.
Filmen er venligst stillet til rådighed af
Warner Home Video.