Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Flemming og Berit

14. december 2008 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Flemming og Berit billede

Er der mere kaffe?

Så er den her. Den (næsten) sande historie om ægteparret Flemming og Berit, som drømmer om stort og småt i en middelmådig hverdag med alskens problemer. Flemming, den registrerede revisor hvis nerver er slidte efter at være blevet indkaldt til møde med ligningskommisionen, og Berit, sygeplejersken der ønsker sig et rødmalet sommerhus lidt væk fra alting, mødte vi første gang i forbindelse med julekalenderen Jul I Den Gamle Trædemølle fra 1990, og her kommer så 6 nye afsnit som kaster nyt lys over dagligdagens lyksagligheder og mangel på samme. Heldigvis er der ikke noget som en gang fiskefrikadeller ikke kan klare.

Fronterne bliver trukket op på godt og ondt, hvilket blandt andet bliver udbasuneret via desperate sange og anekdoter. Og det fallerede liv bliver sat i ekstra relief via de to hovedpersoners omgivelser som omfatter nogle af dansk underholdnings bedste kræfter i en lang række varierende roller. F.eks Ruth (Kirsten Lehfeldt) som er Flemmings kiksede sekretær. Så er der f.eks. også advokaten Bo – også kendt som Konkurs-Bo. Med på holdet er også Waage Sandø, Jess Ingerslev, Niels Olsen, Lisbeth Lundkvist, Thomas Mørk, Ditte Gråbøl og Morten Suurballe, sidstnævnte som den hårdtprøvede patient under Berits tvivlsomme pleje. Men det er naturligvis Søs Egelind og Peter Schrøder som trækker læsset i titelrollerne.

Flemmings firma går siden konkurs og hvad skal der så ikke blive af børnene, ja Kim og Louise på henholdsvis 10 og 12 år, og er der mere kaffe? Men måske kan et gammelt skattekort kan blive redningen? Store sedler, dyre biler, åndeløs spænding, dampende erotik – alt sammen på TV2… i går aftes… Fra en tid hvor TV2 lige så stille begynde at krybe ind under huden på danskerne som et alternativ til det vante. En slags comedy serie med samtidens bid.

Lone Scherfig har instrueret denne fortsættelse af parrets prøvelser. Og det er blevet til 6 farverige episoder om det umage par, som alligevel synes at være skabt til hinanden. Men holder det så den dag i dag? Jeg har altid været forholdsvist begejstret for gensyn med tv-historie som man troede man havde glemt. Men lige denne serie passede nok bedre ind, da den første gang dukkede op i 1994. De 14 år der er gået siden, har ikke gjort Fleming og Berit til en tidsløs klassiker. Hej Berit, din gamle slumstormer og Åh, Fel-Emming vækker dog stadig en del minder, men det er i sidste ende ikke nok til at holde min interesse fastholdt i 6 gange 25 minutter.

Men kunne du lide julekalenderen med Flemming og Berit som udkom på dvd sidste år, eller har du serien liggende på et slidt videobånd, ja så går du formentlig ikke galt i byen. I min verden rækker det dog kun til en middel karakter.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Flemming og Berit
Original Titel: Flemming og Berit
Premieredato: 11. november 2008
Instruktør: Lone Scherfig
Skuespillere: Peter Schrøder, Søs Egelind, Tommy Kenter, Jess Ingerslev, Kirsten Lehfeldt, Lisbeth Lundkvist, Waage Sandø, Thomas Mørk, Niels Olsen, Morten Suurballe, Ditte Gråbøl
Spilletid: 150 min.
Selskab: NSM, TV2, 2008
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...