Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fluerne På Væggen (DVD)

17. marts 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fluerne På Væggen (DVD) billede

Den unge pågående instruktør My Larsen bliver headhuntet af partiet Venstre til at lave en såkaldt kampagnefilm omkring Ravnsborg kommune og deres venstreborgmester. Et valg hun kommer til at fortryde

Prisoverrækkelse til den talentfulde og særdeles grænseoverskridende unge instruktør My Larsen (Trine Dyrholm) fra en af hendes arbejdsgiver, et stort dagblad. Ligefter modtager hun et tilbud fra sin tidligere kæreste Peter Friis (Henrik Prip), en spindoktor fra Partiet Venstre, om at lave en kampagnefilm om Ravnsborg kommune og dens innovative venstre borgmester Svend Balder (Lars Brygmann). Hun tager imod tilbuddet, da hun loves frie hænder til projektet. Balder er en svær mand at få i tale, men ved hjælp af sin pågåendhed og sine bryster lykkes det rimmelig hurtig at komme i inderkredsen.
Hun bliver præsenteret for kommunens direktør Arne Thorsen (Kurt Ravn) for et konsortium, der skal opføre strandpark, sportsfaciliteter, tiltrække investorer og store firmaer til området.
My får sat skjulte kameraer op diverse steder, og bliver hurtigt vidne, til et politisk mørke af rævekager, af en kompromisløs borgmester, at et bedrag og et storhedsvanvid der langsomt kører ud af sporet.
At der pludselig opstår et stærkt intimt forhold mellem My og Balder, bringer hende i et voldsomt dilemma.
Der er grunde der ikke er renset, og bygherrer og entreprenører der er kommet i klemme. Særlig een, synes at være en hæmsko for rådhuset, ved at være i besiddelse af fortrulige oplysninger, og må betale sin pris. En begravelse. Kortene lægge på bordet, og My opdager til sin forfærdelse af det er et helt andet spil der spilles.

Åke Sandgren har begået endnu en fremragende film. I bagagen er der blandt andet ”Et Rigtigt Menneske”. Her er det som i ”Kongekabale”, den politiske luft der vendes, og infiltrationerne er mange. Der er flere kommuner der kandidere til titlen Ravnsborg kommune, blandt andet Farum, hvor storhedsvanviddet også er løbet løbsk. Filmen formår flot at skildre persongalleriet med stor sikkerhed. Lars Brygmann og Trine Dyrholm er aldrig set bedre. Kurt Ravn i storform, og ivirkeligheden, som også er filmens styrke får den kredset en ganske lille gruppe, og man kommer virkelig under huden på aktørerne. Miljøet virker særdeles overbevisende. At det politiske skred kører så langt ud, virker en anelse søgt, lidt for filmisk tilrettelagt, men dens troværdighed for listet alle optøjerne igennem denne anmelders pedante univers, og er en af de allerbedste danske film fra sidste år! En yders seværdig film!

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Fluerne På Væggen
Original Titel: Fluerne På Væggen
Premieredato: 7. marts 2006
Instruktør: Åke Sandgren
Skuespillere: Trine Dyrholm, Lars Brygmann, Kurt Ravn, Henrik Prip, Elsebeth Steentoft
Spilletid: 0 min.
Selskab: Nordisk Film/Egmont/2005
Genre: Thriller


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...