Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Hunter Killer
Hunter Killer billede

Mary Poppins Ven...
Kvinde På Krigss...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Food, Inc.

10. august 2010 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Food, Inc. billede

Mor, hvor kommer burgeren fra?

I dag er det meste af det mad vi spiser så distanceret fra sit oprindelsessted, at de færreste tænker på blodige slagtehuse, når de sætter tænderne i et stykke kød. Varer sælges med billeder af glade heste, grise, køer og får og den velafbalancerede landmand, der faktisk mere eller mindre stadig håndhøster sit korn.
Vi ved jo inderst inde godt at billederne på maden er store, fede løgne, men hellere tænke på idylliske åbne marker end knæhøj blod og afføring, når man spiser.

Food, inc. Giver et indblik i produktionsapparatet bag den moderne madindustri. Selv om filmen koncentrerer sig om USA, er der ingen tvivl om at vi kan finde det hele herhjemme.

Fødevareproduktionen styres hårdhændet af nogle få store firmaer, der har systematiseret det hele. Med aktiv lobbyisme og decideret politisk manipulation får fødevareindustrien mere magt og fødevarestyrelsen tilsvarende mindre. Resultatet er en industri, der kan tillade sig mere eller mindre at gøre som det passer den.
Dyrevelfærden ryger ud af vinduet, når kyllinger skal vokse sig store på 45 dage, og deres ben ikke kan bære dem. Køer og grise går sammenstuvede i deres egen afføring. Ben brækker og dyrene kan skrige af smerte hele vejen hen til slagtehallen. Majs har efterhånden fået så bred en udnyttelse, at den findes i forskellige afskygninger i 70 procent af vores fødevarer. Køerne fodres også med det, men da de jo er græsædere af natur giver det nogle køer, der bliver fede hurtigt, men tilgengæld også er sygdomsplagede og kødet må dyppes i ammoniak inden det kommer i burgeren.

Vi har hørt fortællinger om fødevareindustrien før, Supersize Me eksempelvis, og der er derfor som sådan ikke noget nyt i Food, inc, men det er fascinerende ikke desto mindre. Det er en række problemstillinger, som det er nemmest at ignorere – især fordi de berører de fleste mennesker og er ubehagelige – for ikke at sige grusomme. Hvor mange kan sige sig fri for at have købt et buræg eller en burger på en fastfoodrestaurant? Og hvor gal en verden lever man i, når det er billigere at købe fastfood til hele familien end at købe grøntsager? Filmen fortæller at 1 ud af tre amerikanere nu får diabetes - højere tal i lavindkomstgrupper. I det lange løb giver den billige mad usunde mennesker og enorme udgifter til sundhedssystemet.

Det er ikke rart at se, og Food, inc. Gør et godt arbejde med at dirigere os derhen hvor vi er mest påvirkelige. Med indslag som den glade økologiske farmer og den tårevædede mor, der har mistet sit 3-årige barn til en e-coli infektion pga. dårligt kød, er vi med. Fast food, Inc, placerer sig i Michael Moore traditionen af dokumentarfilm, og hvis man beholder sin kritiske sans er det bestemt en seværdig og meget informativ film. Det er en film med et godt og vigtigt budskab.
Velproduceret og visuelt flot, præsenterer den en række ubehagelige sandheder, der bestemt bliver siddende i baghovedet et godt stykke tid.
Man skylder sig selv at se denne film inden man tager på indkøb næste gang.

SF/Fox.

Titel: Food, Inc.
Original Titel: Food, Inc.
Premieredato: 27. juli 2010
Instruktør: Robert Kenner
Skuespillere:
Spilletid: 90 min.
Selskab: Participant Media, SF-film, 2010
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Bumblebee (4K Ul...
Det Vilde Pæretræ
En Spions Bekend...
Five Feet Apart
Villy og Monster...
The White Crow
John Wick 3:Para...
Ternet Ninja
Miss Bala
UglyDollsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...