Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Force 10 From Navarone

27. oktober 2005 af Gert Sørensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Force 10 From Navarone billede

Efterfølgeren til en klassiker, med underholdning fra start til slut.

Anden verdenskrig er i fuld gang. Tyskerne har besat det meste af Europa, og i Jugoslavien kæmper en lille gruppe partisaner imod en tyske hær enheder.
Major Mallory (Robert Shaw) sendes sammen med Dusty Miller (Edward Fox) , på en hemmelig mission. Sammen med Barnsby (Harrison Ford) skal de rejse til Jugoslavien for at dræbe en spion. Barnsby har en hel anden mission, hans skal sammen med sin styrke ødelægge en bro som partisanerne holder for at stoppe tyskernes fremmarch. Desværre går det ikke helt som planlagt og deres fly bliver skudt ned før de når deres mål. Ikke alle overlever og nu skal den lille styrke løse begge missioner, undgå tyskerne og holde sig fra at skyde hinanden inden de tyske tanks når over broen.

Filmen er en efterfølger til den klassiske krigsfilm The Guns of Navarone, med Gregory Peck og David Niven i hovedrollerne. Historien handler, ligesom den første film, om en gruppe soldater på en farlig mission bag fjenden liner. Også denne gang rammes gruppen af uheld og der formodes at være en forræder iblandt gruppen.

Instruktøren Guy Hamilton har stået bag en række James Bond film, og i denne film benytter han samme formular som James Bond med lette damer og store brag. Men hvor James Bond serien ikke lægger op til det store alvor, formår han ikke at tilføje denne film det fornødne intensitet som der lægges op til. Filmens andet problem er også at den forsøger at kopiere handlingsforløbet, med lokale partisaner og dobbelt agenter mm. Her burde man have gået et skridt længere, og fundet på nye twists i stedet for at forsøge at genindspille den originale.

Ekstra materiale

På denne udgivelse findes der kun en meget lang trailer for nogle af de største klassikere i film historien, Deriblandt From Here to Eternety, The Guns of Navarone med flere. Det sjove ved disse trailere er det er de originale traileres, og ikke nyklippede. Det er faktisk ganske underholdende at se hvordan man forsøgte at ”hype” film for 50 år siden. Udtryk som ” det største eventyr i vores tid” bliver ikke så ofte brugt nu om dage.

Da denne film må betegnes som en klassiker, kunne man godt have ønsket sig noget baggrunds materiale om filmen, eller forfatteren Alister MacLean der har stået bag nogle af de største krigs klassikere som ”Where Eagels Date” (Ørneborgen), Ice Station Zebra og ”Guns of Navarone” (Navarones kanoner).

Lyden er 2.0 Mono hvilket er det orginale lydspor. Men som action film, kunne man godt have forventet de havde lavet et 5.1 lydspor til hjemmebiograf publikummet. Der er ikke meget gang i højtalerne og action scenerne virker en anelse tamme, når der sammenlignes med den buldren og bragen fra alle sider, som fås med action film i dag.

3 ud af 6. En god film, men der mangler ekstra materiale og et forbedret lydspor.
Filmen er venligst stillet til rådighed af
Universal Pictures..

Titel: Force 10 From Navarone
Original Titel: Force 10 From Navarone
Premieredato: 26. oktober 2005
Instruktør: Guy Hamilton
Skuespillere: Harrison Ford, Robert Shaw, Edward Fox
Spilletid: 121 min.
Selskab: Columbia/Tristar, 1978
Genre: Action


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...