Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Marvel-Amok: 22 ...
Cinema Made In I...
Interview Med Da...
Oscar 2019
Natalias Synlige...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mary Poppins Ven...
Mary Poppins Vender Tilbage billede

Hunter Killer
Kvinde På Krigss...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Forfalskerne

11. juli 2008 af Ole Jessen Hansen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Forfalskerne billede

Krigslykken er ved at vende for den tyske hær, og nye midler må tages i brug, for at vende krigslykken.

Salomon er en succesfuld forfalsker, der i slutningen af 1930`er lever et hektisk liv med masser af kvinder og sprut. Han trives i det kaos som det tyske samfund består af, lige inden 2 verdenskrig bryder ud. Han laver falske penge og falske dokumenter, og netop et falsk pas til en kvindelig beundrer, bliver hans skæbne, da Salomon kort efter bliver anholdt af Herzog, en lokal politimand.

Salomon bliver sendt i fængsel, og senere overført til Mauthausen arbejdslejeren, hvor han udfører portrætmaling af de tyske soldater for at overleve.

Efter nogle år i Mauthausen bliver han udvalgt til at deltage i Projekt Bernhard. Et kæmpeforfalskningsprojekt, der bliver udført fra koncentrationslejren i Sachsenhausen.

Projektet bliver styret af den samme mand, der arresterede Salomon 5 år tidligere i Berlin, nemlig Herzog, der nu er blevet Sturmbahnfuhrer i den tyske hær. Han har fået til opgave at åbne en ny front i krigen imod de allierede, nemlig på den økonomiske side. Ved at forfalske engelske pund og amerikanske dollars vil Hitler, undergrave de allieredes økonomi, og Salomon og de andre medfanger, der alle har baggrund som trykkere eller bankmænd, skal være redskaberne til dette kup.

For at få denne gruppe af mennesker til at udføre deres arbejde, forsøger Herzog med en helt ny strategi. Fangerne, som de stadig er, bor under meget bedre forhold end deres medfanger i lejren. De får mad og tøj, og bliver til tider belønnet med gaver, hvis de udfører deres arbejde til tiden. De bliver holdt totalt adskilt fra de andre fanger i lejren, og kan kun høre hvad der foregår i lejeren, men ikke se noget med deres egne øjne.

Der starter et magtkamp imellem fangerne, for hvilken strategi skal de vælge, i forbindelse med den ”opgave” de er blevet sat til ?

Skal de have focus på dem selv og deres eget liv, og udføre jobbet med at lave falske penge, og dermed muligvis redde deres eget liv, men være med til at Tyskland kan vinde krigen, og dermed indirekte være med til at slå endnu flere ihjel ?

Eller skal de sabotere deres anstrengelser med at lave falske penge, og dermed være med til at Tyskland taber krigen, men dermed have en stor risiko for at de bliver dræbt af de tyske vagter, for at sabotere projektet ?

Det er disse overvejelser som Salomon står midt imellem, og han vakler imellem de to muligheder, filmen igennem.

Hvad den ender med, skal jeg ikke afsløre her. Men filmen, som i øvrigt vandt en oscar for bedste udenlandske film i år, er klart en film som skal ses. Genremæssigt ligger den sig tæt op af ”Der untergang” og ”De andre liv”. Den er rigtigt flot filmet, historien, som i øvrigt er mere eller mindre sand, manuskriptet er lavet ud fra en bog, skrevet af en af de overlevende fra gruppen, er gribende. Så er vejret skidt her i sommer, så smid denne udgivelse i DVD-afspilleren. Du vil ikke fortryde det!

Ekstramateriale: The making of + deleted scenes

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Forfalskerne
Original Titel: Die Fälscher
Premieredato: 17. juni 2008
Instruktør: Stefan Ruzowitzky
Skuespillere: Karl Markovics, August Diehl, Devid Striesow
Spilletid: 93 min.
Selskab: Magnolia, Nordisk film, 2007
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
Bumblebee (4K Ul...
Det Vilde Pæretræ
En Spions Bekend...
Five Feet Apart
Villy og Monster...
The White Crow
John Wick 3:Para...
Ternet Ninja
Miss Bala
UglyDollsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...