Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Four Christmases

25. november 2009 af Julie Klausen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Four Christmases billede

Hans far, hendes mor, hans mor og hendes far. Alle på én dag.

Brad og Kate, elsker julen. For hvad betyder jul? Sol og sommer selvfølgelig! I hvert fald for Brad og Kate. For hver jul tager det ugifte par på ferie til et eksotisk ferieparadis, for at slippe for højtidens familiære forpligtelser, og nyde tiden foran poolen i stedet. Dette år sker det forfærdelige dog. Pga. af voldsom tåge lukkes lufthavnen, og alle rejser aflyses. Da Brad og Kate bliver interviewet på tv af en lokal tv-station, giver det dem ingen undskyldninger for ikke at holde jul i familiens skød. Familiens skød bestående af Brads far… Kates mor… Brads mor … og Kates far. Alt sammen på én og samme dag. Som dagen skrider frem går det dog mere og mere op for de to, at de egentlig slet ikke kender hinanden så godt som de troede. Kan de mon overhovedet komme helskindet fra 4 gange jul med deres familier?

Filmen er endnu en amerikansk kliché; Sønner og døtre med deres overdramatiserede familie og forsøget på at undgå dem. Det er efterhånden en kliché i sig selv, at amerikanske familier altid er store og excentriske, i hvert fald på film, ligesom det også er blevet en kliché, at det er det unge par der er de forholdsvis normale og voksne, og forældrene der er de tossede.
Vi møder i denne film, alle de efterhånden velkendte roller: Den gamle vise mand, den sindssyge bedstemor, de besynderlige forældre og møgungerne.
Filmproducenterne har fået en idé, der kort sagt går ud på at gøre alle amerikanske komedier så underlige og nolre som muligt, og denne film er blot endnu et bevis på det. Her i filmen er det f.eks. børnene der overmander de voksne, uden det mindste tegn på respekt eller ærefrygt. Filmen bringer os intet nyt, men er derimod endnu en film, med et tema vi har set mange gange før. Alt kan stort set gennemskues, udelukkende ved hjælp af traileren, slutningen inkluderet.
Dog er der også nogle plus-point at give til denne film. Vince Vaughn gør som sædvanligt et godt stykke arbejde, og giver filmen lidt mere kant. Filmen indeholder da også visse morsomme aspekter og gode jokes, samt søde romantiske scener og julehygge.
Alt i alt må det dog siges at være en af de mindre vellykkede komedier, der ikke rigtig formår at give os noget nyt, eller for den sags skyld underholde os på et højere plan. Filmen er kort sagt triviel, og humoren er for det meste på meget lavt plan.
Har du ikke brug for det helt store drama, og trænger du bare til at dase foran fjernsynet, kan denne film da være et oplagt valg. Men vil du have en komedie der går videre end til lagkage-humor, er dette nok ikke lige filmen.

Ekstramateriale:
- Gag reel
- Deleted scenes
- Theatrical trailer
SF/Fox.

Titel: Four Christmases
Original Titel: Four Christmases
Premieredato: 10. november 2009
Instruktør: Seth Gordon
Skuespillere: Reese Witherspoon, Vince Vaughn, Robert Duval, Sissy Spacek, Jon Voight, Jon Favreau, Mary Steenburgen, Dwight Yoakam.
Spilletid: 88 min.
Selskab: Birnbaum/Barber production, New Line Cinema, 2008
Genre: Humor
Link: http://www.fourchristmasesmovie.com/dvdsite/

banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...