Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

FRANSKE FILM MANDAGE

13. september 2023 af Steen Balle Skriv en kommentar

FRANSKE FILM MANDAGE billede

Fra 18. september og frem til midt i december kan vi hver mandag se franske filmperler i Grand Teatret i København og Øst For Paradis i Aarhus. Der vil blive vist 12 nye meget forskellige film, og kun fire af dem får dansk premiere. Vi skal se noget nyt.

Vi får fortællingen om den fraskilte alenemor, som indleder et forhold til en gift mand i filmen: Chronique D´une Liaison Passagére – og begge enige om at det kun skal være et seksuelt forhold og slet ikke en forelskelse. Som der står helt Eric Romersk eller af en Woody Allen. Men der kan være langt fra fornuften til følelsen – så hvad sker der? Den er instrueret af den franske instruktør Emmanuel Mouret – en opfølger til ”De ting, vi siger og de ting, vi gør.”

Vi får også den franske guldpalmevinder fra Cannes: Justine Triets (f. 1978) Frit Fald, som omhandler forfatteren Sandra Voyters mand falde ud ad et vindue fra anden sal i parrets svejserhytte, og hvor hun mistænkes for at hjulpet til – og der kommer et rigtigt fransk retssamfundsdrama ud af det. Det er ikke længe siden vi så den franske ”Saint Omer” om en autentisk retssag om en singalesisk ung kvinde, der slår den meget ældre gifte mand ihjel, som hun skal have et barn med. Hun indrømmer det. Men hvad sker der så i ”Frit Fald”?

Der bliver også langt op til en lykkelig film i fortællingen om den 92-årige Madeleine, som bestiller en taxa, som skal køre hende hjem – men der opstår et epos mellem dem, og taxachaufføren bliver bedt om at køre
en omvej, hvor hun kan gense sit liv – og chaufføren får et helt nyt liv i samtalen med Madeleine, og hun får på sine sidste dage livsglæden tilbage. Chaufføren har et godt hjerte men en dårlig økonomi. Filmen Madeleines Paris er en uimodståelig fortælling om livets forunderlige veje – og tilfældigheder kan fører folk tæt sammen. At være åben.

Programmet indeholder også nye film af den effektive Francis Ozon og dokumentarfilm af Nicolas Philibert om husbåden Adamant, der ligger til kajs ved Seinens bred, som skildrer livet på en daginstitution for voksne med mentale udfordringer – filmen vandt årets Guldbjørn i Berlin.

Så vær åben overfor tolv nye franske film.banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...