Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

FRANSKE FILM MANDAGE, forår 2024

18. februar 2024 af Steen Balle Skriv en kommentar

FRANSKE FILM MANDAGE, forår 2024 billede

Fra mandag den 19. februar 2024 kan man på mandage opleve nogle af de nyeste franske superlativer af film, hvoraf mange ikke vises i biograferne. Det er som sædvanlig Grand Teatret i København og Øst for Paradis i Aarhus, som sammen med ”Institut Francais du Danemark” – som indtil 17. juni 2024 har valgt 14 specialiteter – film for alle.

Og særlig åbningsfilm må for danske have en speciel interesse, da det er den nyskabende franske instruktør Catherine Breillat, (f. 1948) som har lavet en remake af May el-Toukhys ”Dronningen” fra 2019 – i filmen L ´été Dernier med Léa Druckner (f. 1975) i hovedrollen – en film som havde verdenspremiere i Cannes, 2023. Det har jo tit heddet sig, at udenlandske versioner af danske film i Hollywood ikke har haft den store succes, men det kan jo ændres, når det ikke er en Hollywoodfilm??

Vi får også mulighed for at se Tunesiens Oscarbidrag – som både er valgt som bedste internationale film og bedste dokumentar – hvor vi er på en intim rejse fyldt med håb, oprør, vold og søsterskab. Det er Kaouther Ben Hanias (f. 1977) Fire Døtre - hvor hovedpersonen Olfa en dag ser de to ældste børn forlade hende – og hun derved må hyre to professionelle skuespillere til at skabe nye rammer for de to yngste børn og moderen – det kommer der en usædvanlig modig film ud af.

Og filminstruktør Mona Achache (f. 1972) har valgt nærmest at lave en slags detektivfilm i Little Girl Blue - hvor hun ”filmer” sin egen mors selvmord i 2016 – en tragedie som hun vil udforske med det naturlige spørgsmål HVORFOR? – i den tomme lejlighed finder hun moderens liv fra 1960´erne og 1970´ernes med de store kulturpersonligheder som forfatteren Marguerite Duras (1914-1996) og skribenten Jean Genet (1910-1986) – og de store personligheder er måske kun lykkelige at være sammen med ud ad til?

Og der er også blevet plads til en thriller i Thomas Cailleys prisvindende science fictions film Le Régne Animal om en far og en søn, som kæmper for overlevelse i en skræmmende verden – hvor vi alle kan risikere at blive viklet ind i ændrede DNA-celler – og hvor vi kommer ind i de store tiltagende udfordringer med Ølst- sager ukontrolleret naturkatastrofer.

Og for at det ikke skal være løgn er der også mulighed for i filmen Divertimento at se den ”danske” og mest franske - aldrende skuespiller Niels Arestrup (f. 1949) spille den verdensberømte dirigent Sergiu Celibidache (1912-1996). Hvem havde troet det?banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...