Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Franske Filmmandage 20. februar – 19. juni 2023

20. februar 2023 af Steen Balle Skriv en kommentar

Franske Filmmandage 20. februar – 19. juni 2023 billede

Endnu engang er danskere så heldige, at de kan komme med til Franske Filmmandage og få indblik i de 13 nyeste storfilm, hvoraf mange ikke får premiere i danske biografer. Det ”Det franske kulturcenter” og Grand Teater i København og Øst for Paradis i Aarhus, som byder os inden for med storslåede visioner.

”Jeg satte et par ord på et stykke papir: venskab, intimitet, frygt, maskulinitet og viste dem til manusskriftforfatter Angelo Tijssens. Det kom der en film ud af – som siden blev Oscar-nomineret – en film om venskab og ansvar mellem to 13-årige i skolen og på blomstermarkenerne – hvor høsten skal hjem med fransk/flamske dialoger.

I løbet af foråret vises en stribe betydelige film – som Gensyn med Paris af Alice Winocour – (hun lavede for en del år siden den roste: PROXIMA). Årets franske film ved Prix Lumiéres og nomineret til 10 franske filmpriser - La Nuit du 12 - en film af Dominik Moll om en efterforsker, der bærer rundt på en sag med en smerte. I dette tilfælde er det mordet på Clara – en forbrydelse, der fandt sted natten til den 12 – først en sag om offerets liv – men senere bliver det en ren besættelse.

Også den prisvindende Saint Omer som omhandler franske fordomme og en form for racisme, da en ung senegalesiske kvinde har slået sit 1½ årige barn ihjel – den værste synd man kan begå. Hvad ledte til forbrydelsen? – spørger filminstruktør Alice Ciop.
Der er også blevet plads til en dokumentarfilm – hvor vi følger den ikoniske skuespiller Isabelle Huppert – hvor vi følger hende i en opsætning af Anton Tjekhovs ”Kirsebærhaven” på en stor udendørsscene i Avignon – og hvor der bliver spurgt: ”Er Isabelle Huppert lige så cool bag scenen, som hun er foran kameraet.”
banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...