Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Franske Filmmandage 20. februar – 19. juni 2023

20. februar 2023 af Steen Balle Skriv en kommentar

Franske Filmmandage 20. februar – 19. juni 2023 billede

Endnu engang er danskere så heldige, at de kan komme med til Franske Filmmandage og få indblik i de 13 nyeste storfilm, hvoraf mange ikke får premiere i danske biografer. Det ”Det franske kulturcenter” og Grand Teater i København og Øst for Paradis i Aarhus, som byder os inden for med storslåede visioner.

”Jeg satte et par ord på et stykke papir: venskab, intimitet, frygt, maskulinitet og viste dem til manusskriftforfatter Angelo Tijssens. Det kom der en film ud af – som siden blev Oscar-nomineret – en film om venskab og ansvar mellem to 13-årige i skolen og på blomstermarkenerne – hvor høsten skal hjem med fransk/flamske dialoger.

I løbet af foråret vises en stribe betydelige film – som Gensyn med Paris af Alice Winocour – (hun lavede for en del år siden den roste: PROXIMA). Årets franske film ved Prix Lumiéres og nomineret til 10 franske filmpriser - La Nuit du 12 - en film af Dominik Moll om en efterforsker, der bærer rundt på en sag med en smerte. I dette tilfælde er det mordet på Clara – en forbrydelse, der fandt sted natten til den 12 – først en sag om offerets liv – men senere bliver det en ren besættelse.

Også den prisvindende Saint Omer som omhandler franske fordomme og en form for racisme, da en ung senegalesiske kvinde har slået sit 1½ årige barn ihjel – den værste synd man kan begå. Hvad ledte til forbrydelsen? – spørger filminstruktør Alice Ciop.
Der er også blevet plads til en dokumentarfilm – hvor vi følger den ikoniske skuespiller Isabelle Huppert – hvor vi følger hende i en opsætning af Anton Tjekhovs ”Kirsebærhaven” på en stor udendørsscene i Avignon – og hvor der bliver spurgt: ”Er Isabelle Huppert lige så cool bag scenen, som hun er foran kameraet.”
banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...