Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Frederik & Mary

23. juni 2005 af Claus Larsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Frederik & Mary billede

En genudsendelse af tidligere viste programmer på DR - altså intet nyt

Så skulle det hæderkronede DR også lige tjene en mønt på at lave en hyldest til 2004’s store helte og heltinder, hvad romantik angår. Derfor har DR udgivet en DVD, hvor man genundsender, hvad man allerede har vist i TV om det par, der i maj kunne fejre papirsbryllup.
Hvad skal man dog stille op med sådan en DVD. Genremæssigt er her vel tale om en dokumentar, der nøje undersøger de rejser parret har været på deres første år. Derfor er der en time lang udsendelse om rejsen til Australien og Grønland. Derfefter kan man gense julepakken om årets gang i Kongehuset. Dokumentaren fordrer en fuldstændig objektivitet, der i høj grad hersker på denne DVD. Man viser alle de lykkelige øjeblikke og kommer naturligvis også ind på den ganske almindelig og fuldstæding udramatiske skilsmisse, der ramte Kongehuset, men som DR formår at gøre til en pestbølge, der ligner noget nær landets største katastrofe i mange år. På en gang har DR prøvet at gøre Kongehuset til en flok almindelig mennesker, mens de med den anden hånd stiller dem op på den mytologiske piedestal, hvor de i nogens øjne hører hjemme. Den kritiske sans, som også hører dokumentaren til er fuldstændig fraværende, og der er som sådan intet nyt i fremstillingen af Kongehuset.
De forskellige klip er kommenteret af bl.a journalist Claus Letort og bortset fra enkelte humoristiske højdepunkter, hvor bl.a. Prins Henrik klapper varme i en stakkels grønlandsk plejehjemsassistent, for at blive sat på plads af hustruen, er det hyldesten af romantikken, eventyret og de forpligtende protektorater, der er i højsædet.
Hele miseren er temmelig gennemskuelig og uden nogen særlig drivkraft, der rammer andre målgrupper end sladderbladenes lige i øjet (og dvs. godt halvdelen af Danmarks befolkning). Dog må man sige, at man har bestræbt sig på at ramme den romantiske genren ved brug af bl.a. Lars Hugs sang, som Kronprinsen retoriske parafraserede i sin tale til sin brud. 2 stjerner.

DVDen er venligst stillet til rådighed af
Art People.

Titel: Frederik & Mary
Original Titel: Frederik & Mary
Premieredato: 6. juni 2005
Instruktør: Claus Letort
Skuespillere: Kongehuset
Spilletid: 210 min.
Selskab: DR og Art People (2005)
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Into The Deep (N...
Blonde (Netflix)
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...