Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Friends With Money

30. juni 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

3 stjerner Skriv en kommentar

Friends With Money billede

Fire veninder har kendt hinanden siden barndommen, men Olivia fik ikke succes som de tre andre, og lever det forvirrede singleliv, men alle ahr de hver deres kriser, facaderne er langsom ved at briste

Olivia (Jennifer Aniston) skippede sit skolelærerjob, og blev rengøringskone for de rige. Dyrker alt hvad der er gratis ud til den sidste pinlige frekvens, siger aldrig nej til vareprøver. Derfor er hun efterhånden ved at få et lidt anstrengt forhold til sine tre nærmest livstidsveninder. Den midtvejskriseramte stjernedesigner Jane (Frances McDormand) gift med den søde og den heteroseksuelle men lettere bøssoide Aaron (Simon MacBurnley), der ustandseligt får tilbud fra andre mænd. Franny virker umiddelbart som om hun er den lykkeligste med Matt (Greg Germann, kendt fra tv-serien ”Ally”), men alligevel lidt anspændt. Og så er der Christine (Catherine Keener), der pludselig indser at hendes mand David (Jason Isaacs), i virkeligheden ikke elsker hende. Intimiteten og omsorgen er forsvundet.

Hun dater selv en ven´s ven, en prototype på en rigtig dårlig idé! Og for ivirkeligheden åbnet hendes egentlige behov for en partner. Og Olivia indser at nu er der også brug for hende, midt i al det kaotiske. Hendes egen singletilværelse, synes nu ikke så ”tovlig” endda, og venskabet med tre andre veninder er igen ved at tage til i styrke.

En bittersød komedie drama om midtvejskriser, og penge og manglen på samme. Instruktøren der høstede stor ros for sine tidligere film ”Walking And Talking” (1996) og ”Lovely And Amazing” (2002), har igen stillet skarpt på det kvindeorienterede, om de tabuer der lægger gemt i samfundet, specielt den mere velstillede, manglen på penge og følelser af de mere negativ beslægtede.
Mange gode kræfter spiller med, Frances MacDormand er altid en fornøjelse, med den ironi hun kan lægge for dagen i sit pokerfjæs, dejligt underspillet sarkastisk. Keener er også fremragende, og Jennifer Aniston har føjet nye sider til sit repertoire. Trods godt spil hele vejen, og god underholdning, kommer historien ikke rigtig ud med sit hjerteblod, det virker forstemt, og ikke særligt vedkommende. Den kynisme ”Friends With Money” lægger for dagen tabes til fordel for det mere eventyrlige, og den mister den styrke der umiddelbart lå indenfor rækkevidde, i sorgen og kriserne, og den bøssoide ægtefælde.

Titel: Friends With Money
Original Titel: Friends With Money
Premieredato: 30. juni 2006
Instruktør: Nicole Holofcener
Skuespillere: Frances McDormand, Jennifer Aniston, Joan Cusack, Catherine Keener, Simon McBurney, Jason Isaacs, Greg Germann
Spilletid: 88 min.
Selskab: This Is That Production/2006
Genre: Drama
Link: http://www.sonyclassics.com/friendswithmoney/


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...