Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fur

22. juni 2007 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fur billede

Et alternativt portræt af den amerikanske pionér indenfor fotografi Diane Arbus, som her møder troldmanden fra Oz i en Chewbacca outfit. Nysgerrig?

Den ensomme husmor Diane Arbus (Nicole Kidman), der er født rig, med snobbede forældre Gertrude (Jane Alexander) og David (Harris Yulin), der klæder rige mennesker på med deres pelse. Diane og hendes mand Allan (Ty Burrell) er nærmest blevet slaver af det foretagende, hvor Allan er modefotografen og Diane hans assistent.
Diane lider desuden af en form for blotter mani, at eksponere sine bryster ud til offentligheden, og føler en stor rastløshed og ensomhed i sit liv.
Men hendes kærlighed til Allan er hendes redning.
Men så en dag for de en ny nabo, en underlig maskeret Mr. Lionel Sweeney (Robert Downey Jr.), flytter ind ovenpå. Han emmer af mystik, og Diane føler sig draget. En dag opdager hun at deres vandrør er stoppet af en større mængde hår. Da hun tømmer røret løber der foruden vand, en nøgle ud.
Allan kan mærke at hun må i gang med noget nyt, og opfordrer hende til at gøre brug af det kamera han forærede hende for mange år siden. En ny assistent kan erstatte hende.
Hun påsøger Lionel, i første omgang for at opklaret hårene, og opdager at han lider af en grum sygdom, med et hastigt voksende pelsværk, der klæder ham med hår fra tå til isse. Hun bliver dybt fascineret, og et venskab opstår. Hendes egen verden bliver pludselig åbenbaret. Og så får udløser knappen på kameraet impulser.

En sælsom historie, som indleder med at fortælle at den tager sit afsat i en lidt anderledes imaginær verden. Filmen er bygget over Diane Arbus (1928-1971) periode, hvor hendes kunstneriske stil dannes. Hun har høstet mange priser som fotograf, og anses for at være en af det 20. Århundredes største amerikanske kunstnere, der dannet skole for mange efterfølgere. Arbus fotograferede for bl.a. Harper´s Bazaar og Sunday Times, men udtrykket er stærkest i hendes portrætter af mennesker på kanten af samfundet.

Nicole Kidman spiller sublimt som den skrøbelige kunstnere, hvis selvtillid vokser, da hun finder sit eget ståsted. Robert Downey Jr. gør sig godt som sexet hårbombe, men virker lidt for upåvirket af sin sygdom. Men instruktøren Steven Shainberg (”Secretary” m.fl.) får alligevel skabt et rørende portræt på sine egne interessante præmisser, uden at løfte sløret for meget for Arbus karriere.

Ekstra materiale til dvd udgaven er to slettede scener, som instruktøren har valgt fra.
Den teatralske trailer med og uden kommentar, og en reklame film, med kommentarer fra både Steven Shainberg, Nicole Kidman, Robert Downey Jr. og manuskriptforfatteren Erin Cressida Wilson.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Fur
Original Titel: Fur
Premieredato: 19. juni 2007
Instruktør: Steven Shainberg
Skuespillere: Nicole Kidman, Robert Downey Jr., Ty Burrell, Harris Yulin, Jane Alexander, Emmy Clarke, Genevieve McCarthy, Boris McGiver
Spilletid: 117 min.
Selskab: Riverroad/Picturehouse, New Line Cinema/2006
Genre: Romantik
Link: http://www.furmovie.com/


banner
Overskrift Højre Block
Beautiful Disast...
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...