Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Futurama - The collected Epics

11. februar 2010 af Helle Perrier

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Futurama - The collected Epics billede

Fire Futuramafilm samlet i én, smuk boks.

Matt Groening, som vi alle kender som manden bag The Simpsons kastede sig ud i et rumeventyr med serien Futurama. I alt fire år blev det til før serien blev stoppet som følge af dårlige seertal. Det er da også en anden form for humor end den vi kender fra The Simpsons, og mange fans af sidstnævnte blev skuffede over Futurama. Alligevel fik serien dog en dedikeret fanskare, og der er da også uomtvistelige kvaliteter ved denne sorte fremtidssitcom.

Kort fortalt handler Futurama om nutidsmanden Fry, der bliver nedfrosset og vågner i fremtiden. Han er en doven, ubegavet, pizzaædende ung mand, der lever som buddreng. I fremtiden finder han sin eneste nulevende slægtning, professor Hubert D. Farnsworth. Hos ham får Fry job som, ja, buddreng – dog på intergalaktisk facon. Han rejser rundt i universet med den enøjede Leela, der er kaptajn på skibet, den depressive, drikfældige robot Bender og andre besynderlige karakterer.
Ud over serien blev der produceret fire spillefilm, og de kan nu fås i et ekstravagant bokssæt.

I filmen Bender's Big Score bliver Bender inficeret med en lydighedsvirus af nogle svindlere. De har fundet nøglen til tidsrejser, men da man kun kan rejse bagud i tid, får de Bender til at rejse tilbage i tiden og stjæle værdifulde historiske skatte.
I The Beast with a Billion Backs følger vi op på slutning af forrige film. Her blev der skabt et hul i universet, og da man rejser ud for at undersøge det nærmere møder man et monster med tentakler. Fry får en tentakel på ryggen og rejser tilbage til Jorden. Her forsøger at han at overbevise alle om at de skal tilbede tentaklen og snart er han Pave i den nye tentakelreligion. Bender kaster sig ud i et redningsforsøg for at redde sin ven.
I et forsøg på at få fantasi – som robotter jo er foruden kaster Bender sig ud i et spil Dungeons and Dragons i Bender's Game. Det resulterer dog i at Bender bliver helt fra den og bliver send til et sted for vanvittige robotter. Denne gang er det Fry, der må forsøge at redde sin ven ud af problemerne.
I den seneste film, Into The Wild Green Yonder, er vi på Mars, hvor en gruppe miljøaktivister vil forhindre at naturen ødelægges af bygningen af en forlystelsespark. Ved et uheld får Fry et smykke ind i hjernen og kan efterfølgende læse andre folks tanker. Dette er ved at gøre ham vanvittig, og i en vanvittig kædereaktion af begivenheder må Leela og Fry igen flygte for at redde deres liv.

Det er ikke altid at en serie der gør sig godt i 30 minutters episoder kan fungere i spillefilmslængde. Det kan Futurama dog godt uden at det på noget tidspunkt føles langtrukkent eller søgt. Af de fire film er den sidste into the Wild Green Yonder bestemt den stærkeste, men de står alle som eksempler på vellykket tegnefilmssatire.
De kan sagtens ses uden forudgående kendskab til serien selv om det dog vil være en fordel.
Med filmene følger der et væld af ekstramateriale, hvilket for en gangs skyld har lidt dybde og rent faktisk er brugbart såvel som underholdende.

Futurama – The collected epics er bestemt et must for Futuramafans, men nybegyndere kan også sagtens være med.

SF/Fox.

Titel: Futurama - The collected Epics
Original Titel: Futurama - The collected Epics
Premieredato: 26. januar 2010
Instruktør: Matt Groening
Skuespillere: Billy West, Katey Sagal
Spilletid: 353 min.
Selskab: 20th century Fox, SF film, 2010
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...