Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fyren i nabograven (DVD)

8. december 2003 af Gert Sørensen

2 stjerner Skriv en kommentar

Fyren i nabograven (DVD) billede

En svensk kærligheds historie, der desværre ikke rammer helt plet.

Desirée (Elisabet Carlson) bor alene i byen. Dagene går med arbejdet som bibliotekar, omgang med de intellektuelle venner og besøg hos sin senile mor. For det meste er hun dog alene, og mens hun drikker sin espresso i sit designerhjem, fantaserer hun om at møde kærligheden. En dag, da hun som så ofte før sidder ved en afdød kærestes grav på kirkegården og tænker over tilværelsen, får hun øjenkontakt med Benny. Benny (Michael Nyquist) lever alene på landet. Dagene går med at passe gården og et hurtigt besøg hos parret på nabogården. Når dagen er omme, er han også helt alenee, og mens han drikker sin pulverkaffe af et skåret krus i sit nedslidte og rodede barndomshjem, drømmer han om at finde kærligheden. En dag, da han besøger forældrenes grav, får han øjenkontakt med Desirée. Et øjeblik. Et smil. En uventet kærlighed blusser op. Udadtil kunne de to ikke være mere forskellige, alligevel forelsker de sig hovedkulds i hinanden. Men hverdagen sammen byder på store udfordringer og kompromiser...
Dette er præmisserne for Fyren I Nabograven. Der er en charmerende lille film om det dog alt for brugte emne eftersøgningen på den eneste ene. Modsætninger mødes og kærligheden sejre over modgang, ikke lige min kop te, men dog ganske charmerende. Det er nogle forholdsvis ukendte skuespillere der medvirker i filmen, men de gør det ganske godt. Der mangler bare den nist der f.eks. gjorde den eneste ene til en sjov film.
Men det må siges at det er godt håndværk, der er ingen mærkbare huller i handlingen, og historien virker utroligt godt gennemarbejdet, men Elisabet Carlson virker en smule fejl castet i rollen som den Trendy Desirée, eller er der ikke meget at sætte fingeren på.
Filmen får 2 ud af 6 stjerner.

DVDen indeholder følgende ekstra materiale
Kommentatorspor med … instruktør og diverse andre. Der er ingen navne med så jeg gætter på at der er instruktøren. Der er ingen danske undertekster på denne feature, som med alle på denne DVD så jeg forstod ikke så meget af det de snakker om. Men de nar det tydeligvis sjovt.
Biografier på skuespillerne: dette er en dårligt struktureret menu med en kort biograf af alle skuespillerne samt instruktøren. Der er 2 frem og tilbage knapper så det er lidt svært at vide hvilken skifter side samt hvilken går til næste person.
En kik bag kameraet : Her er et lille kik bag kameraet, her ser man alt de normale. Hvordan de har lavet filmen samt interviews med instruktøren, forfattere og skuespillerne..
Scoremusik: Den eneste rigtig fede feature på denne DVD, og den er til gengæld rigtig fed. Man kan gå ind og høre film scoren for sig selv. Dette er en super fed ide, lydsporet er lagt på for sig selv, men man kunne godt have brugt numrenes navne frem for Track 1 til 15!, men helt klart noget der burde gøres mere i også på andre udgivelser.
Trailere: indeholder trailere for filmen.
Thomas Ledin musik video: siger sig selv, en musik video med Svenske Martin Ledin
Ekstra materialet får 2 ud af 6 stjerner, de gives udelukkende for Scoremusik delen, som jeg ikke har set før på en DVD men som helt sikkert burde bruges noget mere.

Titel: Fyren i nabograven (DVD)
Original Titel: grabben i graven bredvid
Premieredato: 28. oktober 2000
Instruktør: Kjell Sundvall
Skuespillere: Elisabeth Carlsson Anita Heikkilä Michael Nyqvist
Spilletid: 90 min.
Selskab: sonet film
Genre: Romantik
Link: http://www.sandrewmetronome.dk


banner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...