Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Shang-Chi And Th...
Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Gagarine

21. oktober 2021 af Astrid Skov-Jakobsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Gagarine billede

Drømmende hyldest til det almene boligbyggeri

Youri er blot én af mange beboere i boligblokken Gagarin, der er opkaldt efter den russiske kosmonaut, der, som det første menneske, bevægede sig uden for Jordens tyngdekraft. Youri drømmer om rummet, som Gagarin gjorde det, men hele hans univers består af de faldefærdige 60’er-blokke, som myndighederne hellere end gerne ser revet ned.

Han er en ung mand, der elsker sit hjem, og som vil kæmpe for det med hele sit væsen.

Vi ser arkivklip, fra dengang boligbyggeriet blev opført – med hurraråb og store smil. Der er kommet nye naboer til siden – fra alle verdens hjørner – men fællesskabet består.
En eftermiddag sørger Youri for, at alle i nabolaget kan få lov til at opleve solformørkelsen. Et af universets naturlige vidundere skal opleves sammen på det sted og blandt de folk, man er vokset op med. Det er sammenhold og godt naboskab, der er årsag til Youris store kærlighed for de sundhedsskadelige betonbygninger, som andre kan have svært ved at se skønheden i.
Men her ved han præcis, hvornår damerne fra løbeklubben kommer forbi, og hvor de strækker ud. Han venter på trompetspil fra naboen to lejligheder henne. Her er han vokset op, og her har han hjemme. Det er herfra, han er fri til at drømme om rejser til rummet, de fjerneste galakser, de uudforskede vidder. Her midt i det trygge og genkendelige. Her, hvor han kan finde vej med bind for øjnene.

Men myndighederne vil det anderledes. De ser ikke et hjem og et nabolag, men i stedet blot fejl og mangler.

Filmens to instruktører, Fanny Liatard og Jérémy Trouilh, har en drømmende og dvælende stil, så man føler, at man er med Youri på en rejse til det ydre rum. Velkendte billeder får nyt liv og opleves som noget fremmed ved uforudsigelige vinkler og skiftevist varme og kolde lysfiltre.
Youri observerer nabolaget, som var det Mars og naboerne, som var de marsboere, og vi bliver ført med ind i hans astronautunivers, hvor det familiære er fremmed, og han er den ensomme opdagelsesrejsende alene i universet.

Gagarine er en poetisk hyldest til hjemmet, men det nære og det trygge kan udvikle sig til noget fremmed og ensomt, når nabolaget forsvinder, og kun facaden består. Alligevel er en bygning næsten altid mere end beton og tapeter. Gagarin har været rammen for levede liv i årtier. Og så er det her Youri bor og har hjemme.

Titel: Gagarine
Original Titel: Gagarine
Premieredato: 21. oktober 2021
Instruktør: Fanny Liatard, Jérémy Trouilh
Skuespillere: Alseni Bathily, Lyna Khoudri, Jamil McCraven
Spilletid: 98 min.
Selskab: Haut et Court, Angel Films, 2021
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Apples
The Hand of God
House of Gucci
Nisser (Netflix)
Last Night in Soho
Encanto
Pleasure
A-ha: The Movie
Solens BørnKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...