Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Game Of Thrones - The Complete Fifth Season

15. marts 2016 af Jesper Poulsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Game Of Thrones - The Complete Fifth Season billede

Fabelagtige Game of Thrones er tilbage. Westeros byder på nye intriger som bedst løses med brug af sværd eller kraftig drageånde. Iklædt dig for en sikkerheds skyld rustning inden du smider skiven i rillen!

Det er ofte forbundet med en stor glæde at der udgives en sæson af verdens mest populære tv-serie, nemlig Game of Thrones, til hjemmebiografen. Det er nemlig et tegn på at den kommende sæson er lige på trapperne. Sådan forholder det sig også denne gang, for mens det her skal handle om sæson 5, så betyder det også at sæson 6 blot er få uger væk. Dette fænomen af en tv-serie har ikke set sig tilbage siden 2011, hvor første sæson blev søsat. Jeg stødte på serien første gang i 2012, hvor netop første sæson var en bluray-realitet. Det blev til fuldt hus angående stjerner, og det gælder også for sæson 3 og 4 som jeg også havde under luppen. Dermed bliver sæson 5 min fjerde anmeldelse fra Westeros.

Er alt så ikke bare ved det gamle? Endnu en rosende spand sætninger og så 6 stjerner for en uovertruffen oplevelse? Nej, for jeg kan lige så godt afsløre at vi må en stjerne ned i regnskabet. Sæson 5 får dermed 5 stjerner, og hvorfor så det? Jo, primært for at retfærdiggøre de øvrige sæsoner, men også for at påpege at sæson 5 er lidt af en ”rejse-sæson”. En af de sæsoner hvor skakbrikkerne stiller sig i position, lægger taktik og afventer hvad der skal ske som det næste. Game of Thrones er dog stadig en fabelagtig serie, og der hersker stadig meget spænding og mystik. Blandt andet får vi introduceret nye bekendtskaber, og det tror da pokker med den rate som helte og skurke falder i kamp eller mord. Vi skal bl.a. en tur til Dorne og møde familien Sand (nej, det er ikke Oluf og Gertrud), men familien til Oberyn som vil have hævn. Vi skal også møde lidt af en celebrity i form af Jonathan Pryce (Pirates Of The Caribbean, Brazil, James Bond – Tomorrow Never Dies). Han spiller den retskafne men kontante High Sparrow. Vi følger selvfølgelig også stadig vores faste figurer, hvor Arya Stark entrerer The House of Black and White, Cersei står foran en ydmygelse af rang og så kæmper Jon Snow om magtbalancen ved Muren. Sådan kunne man blive ved med Kong Tommen, Lady Melisandre, Littlefinger, Reek, Daenerys og den lille dværg Tyrion som er på flugt. Jeg tør ganske enkelt ikke gå så meget mere i dybden med udredningerne, for hvis du endnu ikke har set sæson 5, så skal der ikke meget til at afsløre de væsentligste hovedtræk, som helst skal være overraskelser.

Vær ikke i tvivl om at der også denne gang venter nogle scener som kan tage pusten fra dig. Mest berømt er jo nok stadig det bestialske Red Wedding, men man glemmer jo nok heller ikke lige forgiftningen af Kong Joffrey. Der bliver selvsagt også taget afsked med stærke personligheder i sæson 5, mens der hele tiden foregår noget fordækt i det skjulte. Vi opererer stadig med et massivt persongalleri og en lang række stednavne som man ikke bare lige kan sætte sig ind i med mindre man har været med fra starten. Set med danske briller så lever Jamie Lannister i bedste velgående. Nikolaj Coster-Waldau var i et par år ganske forhadt for sin slibrige og incestuøse ridder, men det er som om stemningen er ved at vende. Er der mon noget godt gemt i vores danske bidrag? Det lader til at flere er kommet til den overbevisning. Måske det udfolder sig i sæson 6? Her skal vi også hilse på endnu en dansker når Pilou Asbæk gør sit indtog.

Sæson 5 markerer således også sidste sæson hvor bogforlægget A Song of Ice and Fire kommer til sin ret. Forfatter George R. R. Martin er ikke færdig med sin planlagte bogserie endnu, og der forekommer at gå lidt trægt. Dermed er det lagt over i hænderne på duoen Benioff og Weiss at finde ud af hvad der skal ske. Det er nemlig stadig planen at skabe en sæson om året uanset hvor langt Martin er kommet, og den første overgang bliver vi vidne til om en god måneds tid. Sæson 5 byder også på nogle fantastiske locations lige fra Kroatien over Nordirland til Spanien. Ja, man har endda fået lov til at filme i den Royale Have i Sevilla i en hel uge. Det er kun anden gang i historien at et filmhold har fået lov til at være der forbi, og det første hold måtte nøjes med én dag! Det viser vel sagtens lidt om hvor stort et værk serien her er. Den ligger til stadighed ufatteligt højt i sin score overalt hvor der findes ratings.

På denne prægtige 4-disc udgave finder du også masser af ekstramateriale. Du kan glæde dig til at se nogle af de scener som ikke nåede med i serien, ligesom du kan komme med blandt optagelserne som foregår simultant i flere lande ad gangen. Du kan lære mere om historik og mytologi i de mange familier (huse) som jagter pladsen på jerntronen. Du kan også få mere at vide om de mange byer områder i Westeros-universet og tilvælge en In-Episode guide til hvert af de 10 afsnit. Det betyder at du får små nyttige detaljer som pop-up-skærme undervejs som handlingen skrider frem.

Game of Thrones er fortsat et nærmest ubeskriveligt værk med masser af kringelkroge, løgne, magtspil og hævn. Ingen kan vide sig sikker i denne galskab af en perle. På trods af karakternedgangen så postulerer jeg stadig at Game of Thrones er den ypperste tv-serie denne verden endnu har lagt øjne på, og nok aldrig bliver overgået…

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Warner Home Video.

Titel: Game Of Thrones - The Complete Fifth Season
Original Titel: Game Of Thrones - The Complete Fifth Season
Premieredato: 14. marts 2016
Instruktør: Mark Mylod, Michael Slovis, Jeremy Podeswa
Skuespillere: Peter Dinklage, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Emilia Clarke, Ciaran Hinds, Natalie Dormer, Jonathan Pryce, Kit Harington, Liam Cunningham, Aidan Gillen, Sophie Turner, Maisie Williams, Carice Van Houten, Stephen Dillane, Alfie Allen
Spilletid: 558 min.
Selskab: HBO Entertainment, 2016
Genre: Action , Drama
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...