Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Gangsters Paradise

16. august 2006 af Toke Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Gangsters Paradise billede

Hvor blev Frankie af? Han tog til Hollywood! Rendyrket retro og solbrune gangstere på optur og nedtur i de ”smagfulde” 80’ere. Husk popkorn.

Her har vi at gøre med en DVD-udgivelse hvis cover ikke just ser hverken lovende eller indbydende ud, men som i virkeligheden blot viser hvad det gemmer på, nemlig en herlig og veludført gangsterfilm, hvis handling er henlagt til de ”smagfulde” 80’ere. Meget apropos med bl.a. Michael Manns nyligt udkommende filmatisering af 80’er tv-serien Miami Vice i baghovedet. Men Nick (The Football Factory) Loves engelske Gangsters Paradise kom altså først.

Historien er simpel. Den unge Frankie flygter fra Londons fattige ghettokvarter og til Costa Del Sol hvor han hurtigt stifter bekendtskab med playboy-gangsteren Charlie. Denne tager Frankie under sine vinger og snart er den unge mand på vej mod toppen i en verden fyldt med hårde stoffer, løse kvinder og masser af skarpladte våben. Vi følger Frankie og Charlies vej fra rige marihuanasmuglere til stenrige kokainsmuglere – og misbrugere. Vi får indblik i deres bøvl med bl.a. spildprocenten af døde marokkanske børn, samt små interne og tåbelige jalousidramaer. Og vi følger deres fald fra tinderne da den korrupte borgmester får nok.

Eller kort sagt: ung fattig fyr kæmper sig til top i det kriminelle miljø og mister det hele igen.

Lyder det bekendt? Det er det også. Men fra første sekund er man ikke i tvivl om at projektet såmænd nok skal lykkedes alligevel. Dampene fra film som Tarantinos Pulp Fiction (1994) og Danny Boyles Trainspotting (1996) ligger tungt over paradiset og resten af stemningen og især scenografien, er som taget ud af det svært populærere PS2/PC-spil Grand Theft Auto: Vice City (2002) – der igen var en pastiche over Miami Vice serien. Og sammen med det engelske touch samt soundtracket, virker det alt sammen fint. Ja soundtracket mine damer og herre. Hvis ikke billedsiden får dig tilbage til den glade firserstemning, skal musikken såmænd nok gøre det.

Eller kort sagt: referencepunkterne i Gangsters Paradise er så utallige at der ikke er mange selvstændige minutter af filmen tilbage. Men de mange stumper er syet sammen med så sikker hånd og et så fint castet ensemble at denne omgang raske og rendyrkede retro, fungerer aldeles glimrende. Nok er det hverken Scarface, Good Fellas, eller Casino, men holder man af slige sager (Kiss, Kiss, Bang, Bang inklusive) vil man ikke gå helt forgæves her. Jo … 80’erne (og alting) havde/har deres storhedstid – i en hvis periode. Husk popkorn og god fornøjelse.

Ekstramaterialet består af en trailer for filmen, samt et alment trailershow og høster sin sølle ene stjerne for fremmødet. Lyden forefindes i Dolby Digital 5:1 og DTS

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Gangsters Paradise
Original Titel: The Business
Premieredato: 1. august 2006
Instruktør: Nick Love
Skuespillere: Danny Dyer, Tamer Hassan, Geof Bell, Georgina Chapman, Poul Burns m, fl.
Spilletid: 91 min.
Selskab: Vertigo Media Ltd 2005
Genre: Drama

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...