Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Gasolin - et historisk trip

21. september 2006 af Jesper Hintze Vildbrad Skriv en kommentar

Gasolin - et historisk trip billede

En kort lille pressekonference af ekstra materialet på Gasolins dokumentar film. Location: Cinemateket/København!

Gassernes store æra i slutningen 60´erne og til det definitive punktum i 1978, trofast og forløsende fortalt af Anders Østergaard (”Tintin Et Moi” m.fl.), og her kort i filmhusets ene biograf præsenter den snarligt kommende dvd´s ekstra materiale. Den blev lavet i tæt samarbejde med Gasolin, også på baggrund af at dette vil blive den sidste store dokumentar film om et af Danmarks største musikalske bedrifter. En legendarisk koncert i Stockholm er et af hovedpunkterne, den tredje sidste før den aftalte opløsning. Koncerten var af en særlig magisk kaliber, en af de bedste, trods bevidstheden om den snarlige adskillelse. Genhør med ”This Is My Life”, ”Rabalderstræde” (med en voldsom trommesolo er Berlev), og ikke mindst ”Refrainet Er Frit”.
Desuden har Østergaard fået utallige spørgsmål om gruppen internt var i konflikt med hinanden, da de kun interviewes enkeltvis. Men det var ganske enkelt et etisk problem formulering fra instruktøren og klipperens side, at det fungerede bedst i det perspektiv. Det er der så også rådet bod på, da man på ekstra materialet kan opleve hele bandet samlet i en christianshavner lejlighed, privat hos Franz, for at gennemlytte de gamle numre. Og det er da tydeligt at der stadig er varme følelser blandet ind, et vedvarende, men også en konflikt synes at kunne anes. Det er generelt en dialog mellem Beckerlee og Larsen, og en lettere betuttet Jönsson, og en lettere fraværende Berlev på sidelinien. Et udslag der sikkert også gjorde sig gældende i gruppens arbejdsmetoder, at Larsen var lederen, trods konstant modstand fra ildsjælden Beckerlee. Og en Wili med korttidshukommelse, der havde mange numre liggende, men som blev glemt lige så hurtigt de var spillet, at en diktafon var nødvendig.
Det virker folkeligt og særdeles ærligt, som i særdeleshed er en af filmens styrker.
Desuden er der små videoklip fra blandt andet ”Langebro” og ikke mindst ”Kvinde Min”, der var stærkt savnet i filmen, fordi den var loaded med den klassiske popmelodis dynamik.
Ikke mindst er der på mange fans opfordring medtaget det legendariske GAS, fra DR´s underholdningsafdeling helt tilbage i 1975, med Marx Brothers imitationer. En smør skør Fritz Ruzicka medvirker, den altid grotesk og morsomme Gotha Andersen, og den unge ”Nulle” før ”Hullet I Jorden” (den berygtede julekalender).

Anders Østergaards tilgang til filmen, er at han først og fremmest er dedikeret fan, og ville prøve at skabe den ånd som Gasolin lod sig inspirere af, og selv var en del af. Et Christianshavn der formåede at forene sprittere, bumser, forretningsmænd, bohemer m.m. til et kollektivt samfund med stor forståelse.
DVD´en med det ekstra udbytte må betragtes som et stykke dansk kulturhistorie!
Udkommer den 26. september.


Link: http://www.gasolinfilmen.dk


banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...