Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Blam!
Superman Fylder 80!
Milos Forman Er Død
Cph:Dox '18: Med...
I Røg Og Damp Fo...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Ocean's 8
Ocean's 8 billede

Love, Simon
Badehotellet - S...
Vitello
Wonder


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

George A. Romero Er Død

17. juli 2017 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

George A. Romero Er Død billede

The Godfather of Zombies er død. George A. Romero døde i går søndag i en alder af 77 år.

I zombie-horror-genren er der et navn, som er større end alle de andre. Nu skal vi til at vende os til at George A. Romeros navn skal nævnes i datid, for den succesfulde gyser-instruktør døde som følge af lungekræft i går søndag.

I sit 77-årige lange liv vil der stå et helt særligt værk tilbage som hæfter til Romeros navn, nemlig Night Of The Living Dead. Gyserfilmen om de levende døde (1968), som blev indspillet for blot 114.000 dollars, og endte med at indtjene rundt regnet 30 millioner dollars.

Siden fulgte Dawn of The Dead (1978) og Day Of The Dead (1985), som blev tilsat ekstra splat og lettere humoristiske indslag i forhold til zombiernes hærgen. Herefter skulle der gå 20 år, før vi igen fik zombie-tilstande. Men så gik der også inflation i tingene, for Romero skabte hele 3 film med blot to års mellemrum mellem hver. Land Of The Dead (2005), Diary Of The Dead (2007) og Survival Of The Dead (2009) komplimenterede på sin vis en ny trilogi, og fik samlet Romero op på 6 af disse film.

Lavede han ikke andet end zombie-film? Jo da, men intet blev så succesfuldt som de splattede gysere. Nogle enkelte film prøvede Romero i den lettere romantisk komedie-genre og det blev aldrig det helt store sus. Det var langt bedre, når der kom lidt uhygge ind over. Værd at nævne i denne sammenhæng er titler som Stephen King's Creepshow (1982) og The Crazies (1973), hvor sidstnævnte blev genindspillet i 2010 af Breck Eisner.

Æret Være George A. Romeros Minde.blade
Overskrift Højre Block
Ferdinand
Insidious: The L...
I Zombie Sæson 3
Den Skyldige
Stor Som En Sol
Adrift
The Secret Man
Jurassic World: ...
Sommeren 1993
JunglebandenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Nicklas Bendtner...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...