Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

George Gaynes Er Død

17. februar 2016 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

George Gaynes Er Død billede

Vores allesammens Kommandant Lassard er gået bort. George Gaynes døde i mandags 98 år gammel. Herhjemme kendte vi ham bedst som den skøre leder af Politiskolen, på trods af en lang og dedikeret karriere i film og tv.

I 2003 lod George Gaynes sig "pensionere" ved at medvirke i sin sidste spillefilm. Ashton Kutcher og Brittany Murphy var dermed blandt de sidste som blev føjet til listen over skuespillere, som nød godt af at arbejde sammen med Gaynes. Kapaciteter som Dustin Hoffman, Robert De Niro, Daniel Day-Lewis, Winona Ryder, Woody Harrelson, Billy Bob Thornton, Anne Heche, Kirsten Dunst, William H. Macy, Julianne Moore, Steve Martin, Jessica Lange, Bill Murray, Geena Davis, Dabney Coleman og Ted Danson er også at finde på denne liste.

Men det var uden tvivl holdet bag de mange film i serien om Politiskolen (Police Academy), som lærte den morsomme herre bedst at kende. Rollen som Eric Lassard spillede George Gaynes nemlig hele 7 gange i perioden 1984-1994 og siden i tv-serien af samme navn i 1998. Det blev uden tvivl hans hjertebarn, på samme måde som det var tilfældet omkring de 4 sæsoner Gaynes spillede rollen som Henry Warnimont i "Punky Brewster". Disse to figurer er indiskutabelt Gaynes' glansroller.

Du har dog med al sandsynlighed set ham i andre sammenhænge. Den finskfødte George Jongejans (senere Gaynes) fik nemlig debut på tv i 1955, men der gik en lang årrække før han for alvor fik sit folkelige gennembrud. Det skete i filmsucces'en Tootsie fra 1982. Det var samtidig her at Gaynes blev nomineret til sin eneste pris i hele karrieren. Men det blev desværre kun til en 2. plads i jagten på en NYFCC Award for hans birolle som John Van Horn. Han har dog siden medvirket i Oscar-nominerede værker som Nicholas Hytners The Crucible/Heksejagt (1996) og Barry Levinsons Wag The Dog/Når Halen Logrer Med Hunden (1997).

Gaynes medvirkede desuden i enkelte afsnit af hit-serier som McCloud, Columbo, Sams Bar og Chicago Hope.

Æret være George Gaynes' minde!

banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...