Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Get Out

30. marts 2017 af Michelle Luna Bordig

5 stjerner Skriv en kommentar

Get Out billede

Get out er en ’creepy’ og morsom film om race og klasseforskelle, som skal ses.

I Get Out følger vi Chris (Daniel Kaluuya) og hans kæreste Rose (Allison Williams), hvis forældre de skal besøge. Chris er nervøs over mødet med kærestens forældre, da de ikke ved at han er sort. Hvilket Rose ikke mener er nødvendigt at fortælle dem. Men Chris’ hudfarve bliver påpeget op til flere gange.

Allerede på vejen op til forældrene, sker der mystiske ting. De kommer i et sammenstød med et dådyr, hvilket ikke virker tilfældigt. Det ligner at dyret bliver kastet på bilens forrude, og politimanden giver udtryk for at han mistænker Chris for noget, selvom det var Rose, der kørte bilen.

Roses forældre Dean (Bradley Whitford) og Missy (Catherine Keener), står klar ved hoveddøren, og de er nysgerrige omkring datterens forhold og det at Chris ryger, hvilket Missy kan kurere via hypnose. Stemningen bliver hurtig akavet og Dean omtaler allerede Chris som ’my man’. Chris er forundret over at huset er omgivet af sort hushjælp, bestående af en sort havemand, Walter (Marcus Henderson) og en sort madlavning – og rengøringskone Georgina (Betty Gabriel), som giver ham kolde og underlige blikke. Men Dean får hurtigt afklaret at han ikke har noget imod sorte, og at han gerne ville stemme på Obama en tredje gang.

Men mystikken fra tidligere forsætter i huset. Georgina er høflig, meget høflig, hun siger alt det rigtig, og smiler perfekt. Så perfekt at hun minder om en robot, eller en Stepford-wife. Georgina virker kold og steril, lige som resten af huset, men alligevel så varm når hun smiler. Chris får opbygget en mistanke om at der er noget galt. Den mistanke bliver forstærket en nat, hvor han går ud i haven for at få noget luft. Der går ikke længe før Walter kommer løbende direkte imod ham, men drejer af et skridt før han ville have ramt Chris.

Chris går tilbage ind i huset og bliver mødt at Missy, som får ham lokket til at tale om sin barndom ved brug af hypnose. Det er i denne scene at Daniel Kaluuyas talent kommer frem. Samtidig er det en vigtig scene for filmen, da der ikke er nogen vej tilbage for Chris længere.

Generelt er skuespillet fremragende og Daniel Kaluuya og Betty Gabriel gør det ekstra godt. Der er hele tiden en følelse af mystik, som bliver forstærket af filmens visuelle og auditive effekter.

Get Out er en fantastisk twistet og underholdende horror-satire om race som har visse ligheder med 60’er filmen ’Gæt, hvem der kommer til middag’ kombineret med en hel del ’creepiness’.

Titel: Get Out
Original Titel: Get Out
Premieredato: 30. marts 2017
Instruktør: Jordan Peele
Skuespillere: Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Catherine Keener, Caleb Landry Jones, Betty Gabriel, Marcus Henderson, Lakeith Stanfield, Milton Howery
Spilletid: 104 min.
Selskab: UIP, 2017
Genre: Gyser , Humor
Link: http://www.getoutfilm.com/?redirect=off


banner