Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Streaming anmeldelse

Ghosts of Beirut

14. juli 2023 af Natasha Margrethe Jensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Ghosts of Beirut billede

Ghosts of Beirut er baseret på den 20 årige menneskejagt på Imad Mughinyeh. Han var en af verdens mest eftersøgte kriminelle, og den mest dødelige terrorist før terrorangrebet d. 11. september 2001.

Første episode begynder med at der bliver skrevet: ”Fictional Account of Deeply Researched Events”. Lige der sad jeg og tænkte – hvad skal det helt præcist betyde? Er den baseret eller inspireret af nogle events eller hvordan skal den sætning helt præcist forstås? Men eftersom miniserien handler om Imad Mughniyeh, som er en virkelig person, så man man gå ud fra, at denne mand er baseret på en virkelig person. Og alt andet omkring ham er fiktivt, men det er ting, som der er undersøgt grundigt. Der er muligvis ikke beviser på, at tingene er sket, som det bliver vist i serien, og derfor kalder man det fiktivt. Det ville i hvert fald give mest mening.

Første episode starter, og vi befinder os i Beirut i midten af 1980’erne. Vi følger den unge version af Imad Mughniyeh, og dannelsen og starten af hans terror gruppe i Beirut. Han samler sin første martyr, som i slutningen af episode 1 bomber en amerikansk ambassade, og slår Bob Ames og omkring 40 andre amerikanere ihjel. Bob Ames er en af de større karakterer i første episode, og han spilles af Dermot Mulroney, som vi har set i bl.a. New Girl og My Best Friends Wedding. USA troede de var i gang med en fredsforhandling, som Bob Ames stod for, men i virkeligheden var de på vej ind i en krig, som de slet ikke var forberedt på.

Det kan være svært at finde rundt i første episode. Der er mange introduktioner til en masse karakter, og det er tydeligt at USA spiller en rolle i tv-serien, men det er først i slutningen af episode 1, at man helt præcist forstår hvilken rolle de har.

I episode 2 ser man hvordan Imad får en større terror gruppe, og der kommer flere bombeangreb udført af martyrer. Den amerikanske ambassade i Kuwait bliver også bombet, og det får Det Hvide Hus til at gå i chok, og beordrer alle amerikanske tropper til at komme hjem. Her følger vi William Buckley, som sammen med hans team vælger frivilligt at blive. Senere bliver Buckley bortført og tortureret af terroristerne, som arbejder for Imad. I slutningen af episoden bliver han slået ihjel, og tilbage står hans kollegaer og teamkammerater Chet og Steve.Episode 3 springer frem i tiden, og Imad er blevet meget ældre. Vi bliver igen introduceret til en masse nye karakterer bl.a. Lena som arbejder for CIA og Teddy som arbejder for organisationen Mossad. Begge organisationer arbejder på at fange og dræbe Imad, og ender dermed at starte et samarbejde op.
Man skal virkelig koncentrer sig for at følge med, og forstå hvem de forskellige personer er. Det ville have hjulpet, hvis man havde skrevet navn ved første introduktion af de nye personer, og hvordan personerne er relateret til Imad eller de forskellige organisationer, som prøver at fange Imad. Derudover ser vi, at Imad begynder og slappe lidt for meget af, og nyde sin tilstedeværelse. Og det får konsekvenser for ham. Desuden får Lena og Teddy et ansigt på hvem Imad er, og hvordan han ser ud.

I den sidste episode har CIA og Mossad en plan der skal slå Imad ihjel, og hele sidst episode handler om dette. Lena har fået godkendelse fra Det Hvide Hus til at udføre drabet på Imad, da hun og Teddy har samlet en masse beviser. Det er vigtigt for det hvide hus, at CIA og Mossad går hånd i hånd om denne opgave, da amerikanerne ikke ønsker at starte en krig med Israel. I sidste ende gennemføres planen, og Imad bliver slået ihjel.

Mens man ser serien, kan man godt sidde og tænke ”er det en miniserie eller en dokumentar?” Der kommer nogle kommentatorer op nogle sjældne gange, men de virker meget tilfældige og lidt ude af kontekst. Og selvom det de snakker om, giver mening i forhold til hvad der sker, så er det bare ikke på en naturlig måde, at de er med i de fire episoder.

Det er en serie, som kunne have mulighed for at fange rigtig manges interesse, da emnet og historien om Imad Mughniyeh er utrolig spændende. Men som jeg har nævnt, så er den meget svær at følge med i, og til tider også meget forvirrende. Så den vil nok tabe en masse seere allerede efter første episode.

Titel: Ghosts of Beirut
Original Titel: Ghosts of Beirut
Premieredato: 14. juli 2023
Instruktør: Greg Barker
Skuespillere: Hisham Suliman, Dermot Mulroney, Dina Shihabi, Rafi Gavron, Iddo Goldberg, Garrey Dillahunt, Ben Affan, Yaakov Zada Daniel
Spilletid: 224 min.
Selskab: Hidden Truth Films 2023
Genre: Krig , Krimi , Thriller
Streaming service: Skyshowtime


banner
Overskrift Højre Block
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTEN
The Marvels
God Is a Bullet ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...