Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Girls - Sæson 3

15. januar 2015 af Daniel Hartvig Nielsen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Girls - Sæson 3 billede

De er ikke børn, ej heller helt voksne. Girls portrætterer den fortvivlede ungdom anno 2014, og i denne tredje sæson er de i storform.

Selvoptagede, men elskværdige
Tøserne er ikke kommet meget videre i starten af tredje sæson. Hannah (Lena Dunham), der er flyttet sammen med sin kæreste og særlingen Adam (Adam Driver), kæmper fortsat for at blive forfatter, men hun må erkende, at det ikke altid er lige let at følge sine drømme – især når man ikke engang er sikker på, hvad man egentlig vil. I mens indleder Adam sin karriere som skuespiller, hvilket kun bliver en kile til endnu flere problemer i parrets roede tilværelse.

Den ambitiøse Marnie (Allison Williams) er ramt af ulykkelig kærlighed, da hun endnu engang er blevet forladt af ungdomskæresten Charlie. Hun prøver at samle tilværelsen op ved at arbejde som servitrice, alt i mens hun drømmer om en karriere som sangerinde. Men under hendes overkontrollerende adfærd hersker en underlæggende usikkerhed.
Stræberen Shoshanna (Zosia Mamet) har en stram plan, der efter hendes seksuelle debut involverer lige dele drengesjov og lektielæsning. Men hun må i sidste ende erkende, at det ikke er lige nemt at holde de to ting adskilt. Den bohem’ske Jessa (Jemima Kirke) er efter sin skilsmisse i sidste sæson forsvundet, men dukker i starten af tredje sæson op på et afvænningscenter, hvor hendes eneste mål er at ødelægge opholdet for alle andre. Alt sammen for at vende hjem igen – og kede sig på ny.

Tøserne og alle seriens skøre, skønne og skæve bi-karakterer er lige så selvoptagede som elskværdige. Man kan ikke andet end at ønske det bedste for den kære Hannah & co., selvom de konstant roder sig ud i den ene dumhed efter den anden.

Ungdommens identitet

Girls er – som også titlen antyder – ikke voksne kvinder, men unge piger, der i vores moderne verden af muligheder og søgen efter egen identitet er fanget af fortvivlelse, der får dem til at stille grundlæggende eksistentialistiske spørgsmål som; hvem er jeg? hvad vil jeg have ud af mit liv? En stående joke er dog, at pigerne på intet tidspunkt rigtigt udvikler sig, men fortsat danser om den varme grød i stedet for at smage på den. Derfor er Girls efter min mening ikke kun beregnet til piger, til trods for hvad tidligere anmeldelser og titlen ellers indikerer, den stiller nemlig grundlæggende identitetsspørgsmål, som selv drenge kan relatere til.

Det dejligste ved Girls er seriens måde at angribe virkeligheden på, for på en gang rammer den lige ned i det akavede og pinlige, som eksempelvis de ikoniske sexscener, men vælger også lade overdrivelsen fremme forståelsen, hvilket især kommer til udtryk i de vanvittige bi-karakterer. Hvilket alt sammen spices op af en intelligent og ubehøvlet humoristisk dialog.

Girls er blevet voksen

Seriens format som dramedie byder på et overordnet plot, der snegler sig af sted, som vi kender det fra sæbeoperaen, hvor konflikter, intriger og diverse affærer står som de dramatiske øjeblikke, mens situationskomikken fungerer i bedste velgående på mere episodisk niveau.
Selvom serien fortsat hedder Girls, så er den blevet voksen, for tredje sæson viser sig formentlig som seriens stærkeste. Karaktererne har for alvor fundet deres form, hvor intet er for helligt og intet for småt til at blive taget op. En serie for alle unge, der nogle gange kan være lidt fortvivlede over den moderne tilværelse – eller de voksne som kan huske den.

Ekstramateriale

Blu-ray’en er stoppet med lækkert ekstramateriale. Lige fra de obligatoriske ’slettede og udvidede scener’ og ’gag-reel’ til guf-for-elskere som ’inside the episodes’-afsnit, hvor seriens skaber Lena Dunham giver en kort analyse af hvert afsnit, eller ’kommentarspor’ på hele 6 afsnit, der er en optimal udvidelse af universet for den nysgerrige seer. Det giver 5/6 stjerner.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Warner Home Video.

Titel: Girls - Sæson 3
Original Titel: Girls - The Complete Third Season
Premieredato: 15. januar 2015
Instruktør: Lena Dunham, Richard Shepard, Jesse Peretz
Skuespillere: Lena Dunham, Becky Ann Baker, Peter Scolari, Zosia Mamet, Christopher Abbott, Andrew Rannells, Alex Karpovsky, Jemima Kirke, Adam Driver, Allison Williams
Spilletid: 338 min.
Selskab: HBO, Warner Brothers, 2014
Genre: Drama , Humor , Romantik
Link: http://www.hbo.com/girls


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...