Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Gøg & Gokke

25. april 2019 af Maria Bjerregaard

5 stjerner Skriv en kommentar

Gøg & Gokke billede

”Gøg og Gokke” er en herlig og rørende film om et unikt makkerpar. Steve Coogan og John C.Reilly leverer præstationer i verdensklasse.

Tilbage i 1920’ernes Hollywood var komikerparret Gøg og Gokke på alles læber. De var ligeså berømte som Charlie Chaplin, og solgte tusindvis af biografbilletter til deres stumfilm. Nu har instruktør Jon S.Baird fået til opgave at genoplive de to store personligheder. Og det er blevet et yderst vellykket portræt.

Det unikke komikerpar
Deres storhedstid er langt bag dem. Alligevel beslutter Stan Laurel ( Steve Coogan) og Oliver Hardy ( John C.Reilly) sig at tage på turné i England. Dette bliver dels gjort for pengenes skyld, men der skal også skrives et manuskript til en nye Robin Hood film. Men venskabet er muligvis ikke så stærkt som tidligere, og succesen er ikke hvad den har været. Derfor bliver det en udfordring både på professionelt og personligt plan.

Fantastiske Gøg & Gokke
Filmen er bestemt båret af sine to hovedroller, som gør et fantastisk stykke arbejde. Britiske Steve Coogan fik for alvor sit store Hollywood gennembrud med ”Philonema”, som han også var med til at skrive. Han viser både sit komiske talent og hans evne til at kunne spille alt. Desuden får han rigtig fint samspil med John C.Reilly, og begge deres præstationer virker ubesværet og enkelt. De er også omringet af fine støtteroller. Især deres respektive koner er skønne og lægger op til endnu en komikerduo.

En sjov og intelligent fortælling
Ligesom filmens skuespil er manuskriptet også simpelt og enkelt. Der er fyldt med sjove og velkendte sekvenser fra Gøg og Gokkes højtid, men humoren får også ben at gå på udenfor scenekanten. Det er nærmest som om, de altid var deltagere i en sketch. Manuskriptet fortæller både de professionelle udfordringer og hvordan underholdningsbranchen kan være brutal. Men den følger samtidigt to personligheder, som for længst er blevet irrelevante – men stadig kæmper for deres succes. Denne afspejling er så intelligent og nuanceret, selvom manuskriptet er meget enkelt.

”Gøg & Gokke” er charmerende, intelligent og humoristisk. I hovedrollerne stråler Steve Coogan og John C. Reilly som den ikoniske komikerduo, og dette er en fornøjelse at se på. Filmen har sjove og rørende øjeblikke, som både indeholder underholdningsbranchens brutalitet og venskabets konsekvenser. En behagelig fornøjelse.

Titel: Gøg & Gokke
Original Titel: Stan & Ollie
Premieredato: 25. april 2019
Instruktør: Jon S, Baird
Skuespillere: Steve Coogan, John C, Reilly, Nina Arianda, Shirley Henderson, Danny Huston, Rufus Jones
Spilletid: 97 min.
Selskab: BBC Films, UIP, 2018
Genre: Drama , Humor


banner
Overskrift Højre Block
Munch
Jomfruer fra rummet
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...