Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Golden Globe 2006

18. januar 2006 af Per C. Halling Skriv en kommentar

Golden Globe 2006 billede

"Brokeback Mountain" var den helt store vinder ved prisuddelingen natten til mandag. Læs her om prisen og hvem som vandt i år.

Hvert år ser den amerikanske filmindustri frem til 2 begivenheder i slutningen af januar. Offentliggørelsen af de nominerede til Oscar statuetten og uddelingen af Golden Globe Awards, som mange gange kan give et godt bud på hvem, som kommer til at slås om Oscar. Vi vil fortælle mere om Golden Globe i artiklen Bag om Golden Globe Awards med On-z , men lad os først se på hvem, som vandt priserne i år.

Kærligheden sejrede

Natten til mandag uddeltes Golden Globe Awards 2006 og det blev en sand triumf for Ang Lees Brokeback Mountain, der er en historie om forbudt kærlighed mellem to mænd/cowboys. Filmen er blevet rost af både publikum og anmeldere verden over, og det kom derfor ikke bag på mange, at den høstede flere priser dog ikke til dem foran, men mest dem bag kameraet og historien. På grund af sin meget ligefrem og eksplicit skildring af de 2 mænds forhold, har filmen haft det svært i de amerikanske biografer, hvor den, på tros af den meget positive omtale, hurtigt er blevet taget af plakaten igen mange steder. Filmens prisvindende instruktør mener selv, at det er den varme og ægte skildring af mændenes forhold, som har gjort udfaldet til hans fordel frem for de grænseoverskridende sexscener mellem 2 af Hollywoods hotte stjerner. Man kan ikke generalisere eller kategorisere en region eller et sted - Mennesker forelsker sig - Punktum - Dette er en universel kærlighedshistorie - Jeg ønskede blot at lave en kærlighedshistorie, forklarede Ang Lee i et interview efter prisuddelingen. Jeg syntes, at det var fortjent at den vandt og ikke mindst rart at se Ang Lee igen lave en kærlighedsfilm, som man ikke kender slutningen på forhånd. Filmen havde premiere herhjemme for et par uger siden og du kan læse mere om filmen her på On-Z ved at klikke her. En del undrede sig over at ingen af filmens skuespillere fik en pris, selvom der op til uddelingen var meget fokus på Jarhead aktuelle Jake Gyllenhaal. Udover for bedste film og instruktion, fik filmen for Bedste originale sang og Bedste manus.

Aftens anden store vinder var filmen Walk The Line, der er en biografifilm om Johnny Cash , som var et af de helt store countrymusik navne. Filmen tog både prisen hjem som bedste film, men også dens 2 hovedrolleindehavere Joaquin Phoenix og Reese Witherspoon hev en Golden Globe hjem for deres pragtfulde spil. Hvis du er til film som fx Coal Miner’s Daughter eller sidste års Ray, kan du glæde dig til begyndelse af februar, for der får filmen dansk premiere.

Man kan sige at det er godt, der er både kategorier inden for både drama og komedie/musical, for ellers havde det godt nok været svært, for begge film har fortjent anerkendelse.

Hyldest til filmkunsten

Det var en aften med hyldes til filmkunsten frem for det populære. Således vandt også Felicity Huffman, Rachel Weisz, Seymor Hoffman og George Clooney alle for roller i smalle film med dybde, frem for mainsteam film, som der har været tilfældet nogen år. Om Filmkritikerne, der har stem på filmene og rollerne, har lyttet lidt til publikum verden over eller sit hjertet, skal jeg ikke kunne sige, men det kan måske give Hollywood en ide om, at det som skal lokke folk i biografen i disse krisetider (bl.a. på grund af piratkopiering og krig) er indhold frem for store udstyrsfilm og kunstig skabt lir, som alligevel hurtigt er glemt.

Det bliver derfor spændende i år at se om Akademiet, som ud over filmskabere også har medlemmer, der er mere tekniske orienterede, lader sig inspirere og give priserne til disse smalle film, eller stadig holder sig til det solide håndværk og det, som giver penge i kassen.

Golden Globe – også til TV produktioner

I modsætning til Oscar uddeles der også Golden Globe for bedste Tv-produktion indenfor drama og komedie/musik, skuespilpræstationer i disse 2 kategorier.

Hvor man indenfor filmens verden var nogenlunde enig om, hvad som var godt, var der her ikke en eller to serier, som skilte sig ud fra de andre. Men set ned over listen, var det måske ikke serier, med den store nytænkning, men bestemt underholdende serier, som fik priserne og ikke en af dem fik mere end en pris med hjem.

And the winner is . . .

Her kommer så en komplet liste over vinderne, som måske kan give dig en ide om hvad de skal bruge en aften på enten i biografens mørke eller foran skærmen hjemme i stuen.

FILM

FILM – Drama

Bedste film: Brokeback Mountain

Bedste kvindelige skuespiller: Felicity Huffman for sin rolle i filmen Transamerica.

Bedste mandlige skuespiller: Philip Seymor Hoffman, for sin rolle i Capote.

FILM – Musical eller komedie

Bedste film: Walk the Line

Bedste mandlige skuespiller: Joaquin Phoenix i Walk the Line.

Bedste kvindelige skuespiller: Reese Witherspoon i Walk the Line.

Bedste kvindelige birolle: Rachel Weisz i The Constant Gardener.

Bedste mandlige birolle: George Clooney i Syriana.

FILM – De øvrige priser

Bedste instruktør: Ang Lee for Brokeback Mountain.

Bedste manus: Larry McMurtry og Diana Ossana for Brokeback Mountain.

Bedste originalmusik for film: John Williams fra filmen Memoirs of a Geisha.

Bedste originale sang: A Love That Will Never Grow Old fra Brokeback Mountain.

Bedste udenlandske film: Paradise Now - fra Palestina.

Cecil B. DeMille Award: Anthony Hopkins

TV

TV – Drama

Bedste serie: Lost, ABC.

Bedste kvindelige skuespiller: Geena Davis for serien Commander in Chief, ABC.

Bedste mandlige skuespiller: Hugh Laurie for House, FOX.

TV – Musical eller komedie

Bedste serie: Desperate Housewives, ABC

Bedste kvindelige skuespiller: Mary-Louise Parker for serien Weeds, Showtime.

Bedste mandlige skuespiller: Steve Carell i den amerikanske udgaven af The Office, NBC.

TV – De øvrige priser

Bedste mandlige skuespiller i miniserie: Jonathan Rhys-Meyers fra Elvis, CBS.

Bedste kvindelige skuespiller i miniserie: S. Epatha Merkerson fra Lackawanna Blues, HBO.

Bedste kvindelige birolle: Sandra Oh fra Grey’s Anatomy, ABC.

Bedste mandlige birolle: Paul Newmann fra Empire Falls, HBO

I Danmark har vi det godt

Flere af serierne bliver for tiden vist på, eller har været vist på en af de danske kanaler, men også flere af dem har vi til gode og det er jo altid rart at have noget til gode end tidligere, hvor kun meget få blev vist på disse kanter, så et gode er der, da kommet ud af den konkurrence, der kommet efter, at kabel tv og satellit tv er kommet mere og mere ind i de danske hjem. Så er det bare svært at skulle vælge når alle kanaler viser en populær serie fx om tirsdagen, mellem kl. 20 og 21. Så hvad du vil vælge er op til dig.


Link: http://www.hfpa.org/nominations/
Jeg har med vilje valgt billeder fra før vinderne blev offentliggjort, da dem kan du se så man andre steder – Her ses Anthony Hopkins, der fik den prestigefyldte Cecil B. DeMille Award.
Jeg har med vilje valgt billeder fra før vinderne blev offentliggjort, da dem kan du se så man andre steder – Her ses Anthony Hopkins, der fik den prestigefyldte Cecil B. DeMille Award.
Reese Witherspoon, der vandt for bedste kvindelige er altid, meget populær både I sine film og når hun er i bladene eller til fester. Her ses hun med sin mand Ryan Phillippe.
Reese Witherspoon, der vandt for bedste kvindelige er altid, meget populær både I sine film og når hun er i bladene eller til fester. Her ses hun med sin mand Ryan Phillippe.
Vinderen af bedste mandlige hovedrolle i ”Capote” -  den altid fremragende Philip Seymour Hoffman ankommer her med Mimi O'Donnell.
Vinderen af bedste mandlige hovedrolle i ”Capote” - den altid fremragende Philip Seymour Hoffman ankommer her med Mimi O'Donnell.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...