Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

Bastarden


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Good

9. november 2009 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Good billede

Endnu en film om nazismens gru...

Vi befinder os i 30’ernes Tyskland, hvor den intellektuelle forfatter og professor John Halder (Viggo Mortensen – Ringenes Herre, A History Of Violence, Eastern Promises) oplever en spirende bevægelse som sætter en helt ny dagsorden blandt nationens øverste. Hvis man vil opnå noget og have indflydelse, så kræver det mere eller mindre at man melder sig ind i det nazistiske parti, som godt nok har et indhold som rykker grundigt ved det hidtidige menneskesyn. Johns gode ven, Maurice (Jason Isaacs – Harry Potter-filmene, Peter Pan, Black Hawk Down) fraråder John at støtte nazisterne, men John mener netop at hvis der er noget grufuldt mellem linjerne, så må man deltage for at holde ondskaben i ave.

Optagelsen i nazistpartiet kommer John bittert til at fortryde. For sent opdager han denne kyniske verdens metoder og hensigter. Og da visionerne går til ekstremerne og meldingen lyder på ”genhusning” af jøderne, er John viklet ind i nazismens grufulde kerne. Og så er der den hage ved situationen at John ven Maurice er jøde…

Good er til-live-bragt gennem et manuskript baseret på et prisvindende teaterstykke af C. P. Taylor. Prisvinder bliver filmudgaven af Good aldrig, for det er den på mange måder for anonym til. Dog vinder filmen en smule sympati via sin skjulte gru, som indtræder i det sidste kvarter, hvor John febrilsk forsøger at få Maurice ud af det uundgåelige exit. Men forinden da skal vi blandt andet slæbes igennem nogle ligegyldige sidehandlinger om Johns affære med en studerende og et anstrengt forhold til eks-konen. Bi-karaktererne fylder heller ikke det store, for det er dybest set centreret om Johns forblændelse af et system som hjernevasker selv den frommeste tysker. Derfor er der ikke meget at gøre med for skuespil-kræfter som Jodie Whittaker, Mark Strong og Steve Mackintosh.

Dette dæmpede lystspil er på sin vis en fin skildring af den tyske mentale tilstand op til nazismens dominans. Men for at blive rigtig interessant i sin genre (for det er jo ikke ligefrem nazisme-film som mangler på markedet), så mangler Good simpelthen et større nærvær og detaljering omkring sine karakterer.

Dvd’en indeholder trailere for andre film, men intet ekstra materiale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Good
Original Titel: Good
Premieredato: 20. oktober 2009
Instruktør: Vicente Amorim
Skuespillere: Viggo Mortensen, Jason Isaacs, Jodie Whittaker, Mark Strong, Steve Mackintosh, Gemma Jones
Spilletid: 92 min.
Selskab: Aramid Entertainment, Good Films Production, 2008
Genre: Thriller

banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...