Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jojo Rabbit
Jojo Rabbit billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Gothika

9. september 2004 af Gert Sørensen

3 stjerner Skriv en kommentar

Gothika billede

Bare fordi man er død, behøver man ikke at forsvinde!

Dr. Miranda Grey (Halle Berry) arbejder på en institution for de kriminelt sindssyge. Her er arbejder hendes mand Doug (Charles S. Dutton ) også, der tilmed er hendes chef. Miranda er en god psykolog og arbejder på at finde ud af hvorfor Chloe ( Penelope Cruz ) tror at hun bliver voldtaget af djævlen. Chloe forklare Miranda at der foregår ting som ikke kan forklares på normal vis, dette tror hun dog ikke på da alt naturligvis har en forklaring og Chloes syner skyldes sindssyge. En aften på vej hjem fra arbejde en aften møder Miranda en pige på vejen og forsøger at hjælpe hende hvilket resultere i at hun besvimer. Miranda vågner igen er der gået flere dage, og ude af stand til at huske hvad der er sket opdager hun at hun er nu er indsat i det fængsel hvor hun før arbejdede. Hun bliver beskyd for at have dræbt sin mand. Nu er det op til Miranda at bevise over for sin psykolog ( Robert Downey Jr. ) og politiet at hun ikke har myrdet sin mand, hvilket er letter sagt end gjort når man sidder i fængsel.

Gothika er en flot og vel spillet gyser, og der mangler ikke noget hvad gysene angår. Filmen er også afr Firmaet Dark castleentertainment, der tidligere har bragt os film som Ghost Ship, House on Haunted Hill og Thi13enn Ghosts. Dark Castle Entertainment er et firma skabt af Joel Silver og Robert Zemekis fordi de savnede de gode gyser film fra deres barndom, og de var træt af den lave kvalitet, de skrabede bugetter som gysere oftes laves under resultered i. Dark Castle har derfor specialiseret sig i at lave kvalitets gysere, og de har endnu ikke ramt ved siden af.

Gothika levere varen endnu engang, hvilket mest af alt skyldes at der er blevet brugt tid og penge på at finde gode skuespillere, instruktør samt speciel effekts folk til projektet.
Skuespillerne ledes af den alt over skyggende Halle Barry, der hefter sin Okskar vindende præsentation i ”Monsters Ball” og rollen som Storm i ”X-men 1 & 2 ” er blevet et verdens navn. I denne film levere hun en solid præsentation, som psykologen Miranda Grey. Også Robert Downey Jr. Gør et pænt stykke arbejde, men hans karakter mangler lidt dybte og man får ikke hele hans historie at vide hvilket hvilke have givet lidt mere kød på det forhold som han har til Miranda.

På instrukør siden gør Mathieu Kassovitz ( De blodrøde floder ) hvad han kan for at holde filmen over gennemsnittet. Og det har også lykkes han at skabe et meget specielt udseende og følelse af indesiden af et fængslet for de kriminelle sindsyge. Farverne og kamera arbejdet er rigtigt flot, og giver Gothika det pift der skulle til for at løfte filmen over gennemsnittet af dårlige Amerikanske gysere.

Lyd
Dolby sporet på gothika er rigtig godt. Der er tryk på de steder hvor der er behov for det, og her fungere det rigtigt godt. Alle kanalerne bliver også brugt i flere scener, og det fungere rigtigt godt.
Gysene bliver rigtigt godt forstærket igennem lyden, hvilket virkeligt får hårende til ar rejse sig i nakken flere steder.

Filmen får 4/6 stjerner, og så mp vi håbe at Halle Barrys næste samarbejde med en fransk instruktør, Marc Caro i filmen Catwoman, bliver lige så godt.

Ekstra materialet

Kommentator spor
Her fortæller instruktøren Mathieu Kassovitz og den fotografiske instruktør Matthew Libatique om deres film.
Her fortæller de meget grundigt om de tekniske sider af filmen. De ligger meget vægt på kamara vinklerne, placering af rekvisitter og om de forskellige små ting de gjorde for at skabe nogle af effekterne og sættene. De kommer ikke med manet nyt til filmen men kommer rigtigt godt rundt i den tekniske del af filmen. Dette er dog ikke altid lige sjovt at høre på da det bliver lidt kedeligt i længden.

On the set of Gothika
Paint With Fire- Her gennemgås flere af de specielle effekts som bruges I filmen, i stor detalje. Instruktøren og speciel effekts specialisten bliver interviewet. Dette er god lille feature og på under 10 minutter kommer den rundt i emnet uden at blive for gentagende eller kedelig.

Making of the music video:
Her får vi en episode af MTVs Making the Video. Her kommer vi med til optagelserne af “Behind Blue Eyes” videoen. Her ser vi hvordan musikvideoen bliver lavet og hvordan Fred Durst lægger an på Halle Barry. Det er ikke specialet interessant og Musik videoen bliver spillet i sin fulde længde til sidst. Da denne også ligger som ekstra materiale kunne man godt have klippe den ud, da det er spild af plads at ligge den samme musikvideo på DVDen 2 gange.

Patients
Her er 3 interviews med patienter på sindsyge hospitalet, samt nogle af deres tegninger og lægers diagnose. Dette er en ubrugelig feature der absolut ikke har noget med filmen at gør. Det eneste de gør at de optager plads på DVDen. De er ikke interessante eller giver et bedre indblik i filmen så de burde ikke have være taget med på DVDen.

Music Video : Limp Bizkit – Behind Blue Eyes
Dette er den fulde musik video med Limp Bizkit’s version af The Who klassikeren : Behind Blue Eyes, taget fra Gothika soundtracket.

Trailers
Her vises klip fra nogle nye biograf film samt tidligere Dark Castle film samt film i samme genre som en DVD køber også kunne være intereseret i. Der er 8 forskellige trailers.

Ekstra materialet får 2 / 6 stjerner. Det meste er lavet til andre formå end denne DVD og det er meget overfladisk det berører filmens tilblivelse, hvilket er det mest interessante ved ekstra materialet. Meget af det kunne godt have været udeladt.

Ekstra Materialet får 3/6

Filmen er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: Gothika
Original Titel: Gothika
Premieredato: 1. september 2004
Instruktør: Mathieu Kassovitz
Skuespillere: Halle Barry, Robert Downey Jr
Spilletid: 98 min.
Selskab: 2004 Univertsal pictures
Genre: Gyser
Link: http://gothikamovie.warnerbros.com/

banner
Overskrift Højre Block
The Shining/Doct...
Little Women
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...