Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

One Life
One Life billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Grøn Koncert 2005

21. juli 2005 af Jesper Rosenberg Antonsen Skriv en kommentar

Grøn Koncert 2005 billede

Grøn Koncert er kommet til Århus. ON-Z er med, for at få en snak med Niarn – mest om film, men også lidt om musik….

Kalenderen viser 17. juli – klokken er 13.00. Det er endnu engang blevet til til Grøn Koncert i Århus. ON-Z er taget med i forsøget på at få et interview med Niarn om hans holdninger til film. Og forsøget lykkedes heldigvis.

Niarn stødte til ON-Z i presseteltet, som er placeret i VIP-området. Vi starter med at spørge om der overhovedet er tid til at gå i biografen med det stramme program han har som musiker. Men det var der – Niarn elsker at gå i biografen, men som en følge af sin popularitet kan det være svært at gå i biografen i fred. For nyligt er det dog blevet til Sin City, som Niarn betegner som den bedste film han har set længe. Den passer godt til hans favoritgenrer som er action og thrillere. Niarn går rigtig meget op i karaktererne i filmen – nogle gange betyder de mere for ham end selve handlingen. Niarn har en ret bred filmsmag, og kan derfor sagtens finde på at gå ind og se en af de lidt mere smalle film, for som han siger, så vil han nødigt gå glip af en fed film, bare fordi den ikke lige er en blockbuster.

Der bliver også tid til at se film hjemme på DVD-afspilleren. Han kan godt lide at finde specielt komedier, som udkommer direkte på DVD herhjemme i Danmark, senest American High, som Niarn betegner som en total griner. En stor fordel ved at se film derhjemme er ifølge Niarn at man kan ryge en joint mens man ser film, og hvis man skal ud at pisse, så kan man bare sætte filmen på pause. Hans egen private DVD-samling består af 100-150 film.

Niarn har en helt klar favoritfilm – svaret kommer prompte – Scarface med Al Pacino. Det er en film som har gjort stort indtryk på Niarn. Han fremhæver kombinationen af Oliver Stone som manuskript-forfatter og Brian De Palma som instruktør som værende helt suveræn. Scarface er naturligvis også at finde i den private DVD-samling – endda i flere Speciel Editions. Blandt andet en udgave, hvor en masse rappere har lavet et kommentator spor, hvor de fortæller hvordan filmen har inspireret dem til deres tekster. Scarface er sandsynligvis også grunden til at Niarn peger på Al Pacino som den dygtigste skuespiller nogensinde. Dog har han også en svaghed for Bruce Willis, hvor specielt rollerne som John McClane i Die Hard-filmene og Joe Hallenbeck i The Last Boyscout. Og her citerer Niarn fra en af yndlingsscenerne fra The Last Boyscout – Willis vågner i bilen – sætter sig op og siger: ”Nobody likes you. Everybody hates you. You’re gonna lose. Smile, you fuck.”

ON-Z var naturligvis mere nysgerrige, så vi spurgte om Niarn skulle have nogle danske favoritter. Igen er der ingen tøven fra Niarn. De første Dogme-film var noget særligt. Senere blev Dogme-konceptet lidt for almindeligtt, og filmene blev dårligere. Men de første er som sagt gode – Festen er fuldstændig fantastisk. Idioterne er også god, men virker til tider lidt påtaget. Ellers er Niarn mest til Anders Thomas Jensen, når han har haft en finger med i spillet, så kan det ikke gå galt. Er vild med De Grønne Slagtere, men den overgår dog ikke Blinkende Lygter. Den dygtigste danske skuespiller er ifølge Niarn Ulrich Thomsen, men han er også meget vild med Mads Mikkelsens karakterer, som han mener de fleste danske mænd kunne tænke sig at være – for eksempel Arne i Blinkende Lygter.

ON-Z spørger om Niarn hæfter sig ekstra ved musikken i film. Musik er meget vigtigt i filmen – tag for eksempel filmen Natural Born Killers, som har et helt suverænt soundtrack, som passer perfekt til den fede film. Niarn kunne godt selv tænke sig at medvirke på soundtracket til en film, som efter hans mening nok skal være en Nicolas Winding Refn-film, som nok er der Niarns musik ville gøre sig bedst. Niarn afslører overfor ON-Z at han faktisk var lidt skuffet over ikke at blive spurgt om han ville lave en sang til filmen Nordkraft, som jo foregår i Aalborg, hvor Niarn er fra. Men på trods af, at han ikke selv medvirker synes han det er blevet et fedt soundtrack alligevel.

Niarn henter noget inspiration i filmens verden, hvis det er seje ting selvfølgelig. Ulrich Thomsens ”Det ska’ jeg da ha’” fra Blinkende Lygter brugte Niarn på sin første EP. Introen fra selv samme film er såmænd også at finde på den nye CD fra Niarn.

Og med det vil ON-Z gerne sige tak til Niarn fordi han tog sig tid til at snakke med os. Det var en fornøjelse at snakke med Niarn. Også en tak til vores fotograf, Frank Eland, som forevigede dette møde.


Link: http://www.niarn.dk
Niarn under interviewet.(Foto: Frank Eland)
Niarn under interviewet.(Foto: Frank Eland)
Niarn fotograferet under sin koncert. (Foto: Frank Eland)
Niarn fotograferet under sin koncert. (Foto: Frank Eland)
Niarn i samtale med ON-Z's udsendte. (Foto: Frank Eland)
Niarn i samtale med ON-Z's udsendte. (Foto: Frank Eland)


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...