Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Halalabad Blues

14. maj 2003 af Ellen Norvang

4 stjerner Skriv en kommentar

Halalabad Blues billede

Helle Ryslinge, instruktøren bag bl.a. ”Flamberede Hjerter” og ”Sirup”, har med sin nyeste film valgt at beskæftige sig med det evigt-aktuelle emne: invandring. Et friskt pust til den danske filmscene

Kari er den tjekkede single-pige der lever af at fotografere. Hun brænder for at lave en reportage om mennesker og udgive det på bogform. Hun overtaler grønthandleren Cengiz til at lade sig fotografere og derfra starter et kærlighedsforhold, der sætter både Kari, Cengiz og Karis venner på prøve. For hvad siger vennerne til at Cengiz stammer fra Tyrkiet? Der er også lige det problem at Cengiz faktisk er gift og har kone og børn i Tyrkiet. Spørgsmålet er om forholdet kan holde og om Cengiz virkelig vil skilles fra sin kone?

Det befriende ved denne film er, at den skildrer det mest realistiske billede af danskernes holdninger til invandring og fremmedkulturer. I Karis vennekreds repræsenterer hver især deres synspunkt på invandrer-debatten. Der bliver livligt diskuteret til middagsselskaberne og danskernes meninger bliver portrætteret på et plan så alle kan blive dækket ind.
En ting jeg kunne savne var dog at filmen nåede lidt længere ud over kanten i debatten om invandrere. Det kører måske lidt for meget i ting vi har set og hørt før i medierne så tit. Anderledes synsvinkler på fremmedhad og integration kunne have hævet filmen et væsentligt stykke højere op.

Noget der irriterede mig grænseløst ved filmen var synkroniseringen af Peter Perskis figur Cengiz. Overlægning af stemmer er og bliver aldrig vellykket og hvorfor man gør det i netop denne film skal jeg ikke kunne sige. Skuespillet er i forvejen ikke noget at råbe højt om, men ligger på et middel-niveau og synkroniseringen af Peter Perskis rolle gør det ikke just bedre. Det forringer skuespillerens evne til at nå ud til publikum. Dog synes jeg Anne-Grethe Bjarup Riis spiller sin hidtil bedste rolle. Hun er før set som hotel-frue i TV2s forfærdelige TV-serie ”Hotellet” og det satiriske kvindeshow ”Emmas Dilemma”, og hun spiller sin rolle som Kari i ”Halalabad Blues med indlevelse og kraft.

Man keder sig ikke i løbet af de 108 min. filmen varer. Man bliver betaget og trækker på smilebåndet af de små finurlige input med dansende eksotiske piger, der roterer maverne i takt med musikalske, tyrkiske toner.

Slutningen er overraskende og tankevækkende. Absolut en film for alle voksne og unge der trænger til en film med mening og eftertanke.

Ekstramaterialet består af en biograftrailer og musik. DVD-Rom indholdet omfatter manuskript og pressemateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Scanbox.

Titel: Halalabad Blues
Original Titel: Halalabad Blues
Premieredato: 5. maj 2003
Instruktør: Helle Ryslinge
Skuespillere: Anne-Grethe Bjarup Riis, Peter Perski, Ibrahim Atillaaygün, Charlotte Elizabeth Munksgaard
Spilletid: 108 min.
Selskab: Angel Film, Scanbox, 2002
Genre: Drama
Link: http://www.halalabadblues.aok.dk
Kari i en eksotisk fantasi
Kari i en eksotisk fantasi
Den smukke Sobia der viser sig at udløse mange flere problemer end man kan forestille sig
Den smukke Sobia der viser sig at udløse mange flere problemer end man kan forestille sig
Cengiz spillet af Peter Perski
Cengiz spillet af Peter Perski


banner
Overskrift Højre Block
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
Udvandrerne
Farvel hr. Haffmann
BeskytterenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...