Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Half Light

14. juni 2006 af Søren Rasmussen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Half Light billede

Der er langt mellem de klassisk gotiske gys men Half Light ligger sig meget tæt op ad denne gamle gyser genre og den er absolut værd at se. Et lille kuldegys midt i sommervarmen er altid en god ide.

Rachel Carlson har det hele. Mand og barn, fantastisk liv i London og en mere end lovende literær karriere foran sig. Men det hele falder sammen da hendes søn drukner under tragiske omstændigheder.
Væk er alt som gav mening og Rachel søger langt væk fra sit tidligere liv for at tænke og skrive sin bog færdig.
I et isoleret fiskersamfund på den skotske kyst finder hun fred og en ny kærlighed i den poetiske fyrtårnsvogter Angus. Men noget er galt. Landsbyens synske tosse kigger mærkeligt efter hende og hendes døde søn hjemsøger hende med mærkelige syner hun ikke forstår. Er det hans hævn over sin mor der måske lod ham drukne eller vil han fortælle hende noget vigtigt.

I Half Light er intet som det syner og det lille landsbysamfund er måske ikke helt så fredeligt som det virker. Det gotiske gys når det er bedst lader altid sit publikum hænge i spænding uden helt at vide hvad der sker. Man ved aldrig helt om det overnaturlige er på spil eller Rachel bare er ved at gå til i ensomhed og paranoia, der får hendes fantasi til at spille hende puds.

Det gotiske gys kræver også romantik og det byder Half Light på i rigelige mængder. Det her er ikke en film til en aften med gutterne, men en film man ser sammen med sin udvalgte, eller som tøserne kan sidde og gyse over sammen.
Filmen har mange twists for at publikum skal blive ved med at kunne gætte og dette virker rigtig godt det meste af tiden. I enkelte tilfælde trækker man nok lidt på smilebåndet fordi drejebogen bevæger sig ud i noget virkelig usandsynligt, men filmen er ellers så godt skruet sammen at man tilgiver den sine friheder.

Half Light er virkelig lækkert filmet og scenerierne i London og senere i Skotland er i sig selv nok til at bære filmen oppe som en smuk oplevelse. De skotske scener burde kunne få selv den mest indædte ligusterhæksdansker til drømme sig til Skotland. Der er dømt rendyrket whiskey reklame her og det er altså ret smukt i sig selv. Har man så læst sin Poe eller Lovecraft ved man jo så også godt at jo smukkere landskabet er jo mere snavs er der nedenunder og den lille idyliske by med dens fyrtårn gemmer da også på en del hemmeligheder.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Half Light
Original Titel: Half Light
Premieredato: 30. maj 2006
Instruktør: Craig Rosenberg
Skuespillere: Demi Moore, Henry Ian Cusick, Hans Matheson, James Cosmo, Kate Isitt, Therese Bradley.
Spilletid: 105 min.
Selskab: Lakeshore
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...