Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Harry Dean Stanton Er Død

25. december 2017 af Jesper Poulsen Skriv en kommentar

Harry Dean Stanton Er Død billede

For 3 måneder siden døde Harry Dean Stanton. En markant skikkelse på det store lærred, men sjældent at finde i hovedrollen. Stanton var aktiv til det sidste, indtil han gik bort i en alder af 91 år.

Harry Dean Stanton blev født i Kentucky i 1926. Hans mor var kok og faren drev en tobaksfarm, men fælles var de drevet af en stor passion for musicals. Det smittede af på lille Harry, som altid gik rundt og sang. I hans skoletid medvirkede Harry som det naturligste i skolekomedier og andre opsætninger. Det kom faktisk dertil at han reelt følte at han måtte vælge mellem sang eller skuespil rent uddannelsesmæssigt. Det blev i sidste ende skuespillet der vandt, selvom Stanton siden etablerede sig som sanger og guitarist på diverse klubber, når der var pause i filmprojekterne. Og netop filmprojekter var der ikke så få af...

Det helt store gennembrud kom i 1984 i Wim Wenders' Paris, Texas, som var en af meget få hovedroller. Det var nu ikke fordi at Stanton var et ukendt navn tilbage i 80'erne, for på det tidspunkt havde han allerede medvirket i storfilm som In The Heat Of The Night, Cool Hand Luke, The Godfather II, Kellys Helte og Alien.

Efter at have medvirket i Martin Scorseses The Last Temptation Of Christ, så startede Stanton et langvarigt samarbejde med mesterinstruktør David Lynch. Man kan roligt sige at han blev en af Lynch' faste kort at spille. Det hele startede i 1990, hvor Stanton spillede rollen som Johnnie Farragut i Wild At Heart, og siden var Stanton at finde i The Straight Story, Inland Empire og både Twin Peaks-filmen Fire Walk With Me og siden den seneste sæson af samme tv-serie. Små 2 uger efter at sidste afsnit af Twin Peaks: The Return var blevet sendt på tv, så lukkede Harry Dean Stanton sine øjne for sidste gang i en hospitalsseng i Los Angeles.

Hans særdeles omfattende karriere tæller også populære titler som The Avengers, Repo Man, Pretty In Pink, The Green Mile, Fear And Loathing In Las Vegas, The Mighty, The Pledge, Anger Management, Seven Psychopaths og Lucky. Du kan i det nye år få et sidste glimt af noget nyt fra Stantons hånd, da han medvirker i den biografiske film om Frank Sinatra og Ava Gardner, som meget passende får titlen Frank And Ava. Her spiller Stanton den lokale sherif.

Harry Dean Stanton levede et begivenhedsrigt liv, som også førte ham i den amerikanske hær under 2. Verdenskrig, hvor han opnåede status af løjtnant.

Æret Være Harry Dean Stantons minde.banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...