Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bamse
Bamse billede

Meter I Sekundet


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Harry Potter & Flammernes Pokal

17. november 2005 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Harry Potter & Flammernes Pokal billede

Den nørdede troldsmandslærling er igen startet et forrygende skoleår, på Hogwarts, men denne gang er særdeles mørke kræfter på spil, Harry er ufrivilligt blevet deltager i en turnering!

Dette kommende skoleår, er styret af en mesterlig turnering, hvor gevinsten er selve flammernes pokal.
Harry Potter (Daniel Radcliffe) er blevet et år ældre. Og har holdt en forrygende sommerferie hos Weasley, det hele afsluttes med en tur ud til verdensmesterskaberne i Quidditch, hvor de slår et telt op. Hvor det legendariske irske hold skal møde de fantastiske bulgarer i finalen. Hermione Granger (Emma Watson) har trofast slået følgeskab med sine venner. Efter sejrceremonien, ved teltpladsen, bliver der pludselig et farligt påstyr. Dødsgardisterne er på vej. Pludselig bliver festlighederne aflsyt er bål og en snigende mørke. Harry kan mærke hvordan det brænder på hans pande. Alle løber skræmte væk. Harry bliver slået omkruld. Da han vågner, ser han at alle er væk, det er mørkt, men han ser en mand går rundt, og nærme sig langsomt. Der er noget meget skæbnesvangert over denne person. Potter hører råb i baggrunden, og den fremmede forsvinder med et.
Tilbage på skolen, hvor teamet atter er samlet, Ron Weasley (Rupert Grint), Hermione og Harry. Skolens elever bliver hurtigt imformeret om at dette år, er der ingen Quidditsch-turnering, til gengæld bliver der afhold en storslået intermagisk turnering i Magisk Trekamp, hvor elever fra tre internationale skoler skal dyste mod hinanden. Man skal være 17 år eller derover for at kunne deltage, da begivenhederne er af sådan en beskaffenhed, at viden, vovemod og udholdenhed er evner ansøgerne skal være i besiddelse af. Har man først lagt sit navn i Flammernes Pokal, kan man ikke trække sig ud, det er en magisk uopsigelig kontrakt!
Skolen får besøg af de to andre skoler, ind kommer deltagerne fra den franske skole Beauxbaton, et hold af fortryllende flotte piger, delvist Wilier (troldkvinder), der kan vende drengens hoveder af led, og gøre dem småkuldrede. Fra Bulgarien træder eleverne ind fra Dumstrangskolen, der er så heldige at have den højt rangerede Quidditschspiller (også fra national holdet) Viktor Krum (Stanislav Ianevski), som en af eleverne.
Alle fra de tre skoler (inkl Hogwarts) kan nu lægge deres navn i pokalen, og den alene vil afgøre hvem der skal deltage!
Senere på aftenen opråber professor Dumbledore (Michael Gambon), pokalens valg af deltagere, fra Hogwarts dukker alles yngling Cedric Diggory (Robert Pattinson) op, vild jubel. Derefter er det fra Beauxbaton, denne skønne Fleur Delacour (Clémence Poésy), og sidste men ikke mindst, den berygtede og heltemodige Krum! Ale er begejstrede indtil det pludselig flammer op igen i pokalen,endnu en seddel bliver sendt op. Harry Potter står der! Det er i princippet imod reglerne, kun en deltager fra hver skole, og man skal være fyldt 17, ikke 14 for at deltage. Harry opdager til sin skræk hvad der er sket, nogen har tilmeldt ham uden hans samtykke!
Gryffindor klassen fået ny lærer i Forsvar Mod Mørkets Kræfter, den bimregale Skrækøje Dunder (Brendan Gleeson), der også har fået indikation fra Dumbledore at holde sit magiske øje på Harry, for at beskytte ham. Dumbledore er sikker på at nogen vil Harry ondt!
Tiden nærmer sig til turnering start, samtidig har Potter andre kvaler, i forbindelse med turneringen skal der også være et julebal, og hver dreng, må byde en pige til ballet, Harry og piger er stadig et ubeskrevet blad, selvom Harry vidst har fået et godt øje til Cho Chang (Katie Leung)! Men er det forsent at byde hende op. Samtidig får Harry et tip om at den første udfordring i tre-kampen er ankommet fra Rumænien, et hold drager, ikke mindst den frygtelige vilde drage, Norsk Takhale!!

Endnu engang virvles vi med i dette blændende eventyr, hvor puperteten er indtruffet på morsomste vis, de bliver endnu tydligere i den næste Harry Potter, men set i perspektivet synes det mørke og melankolske at tage til for hver film. Denne er den hidtil dystreste i serien! Instruktøren Newwll, forstår at overfører bogens magi til film, og dette kapitel, dette skoleår, er godt kogt ned, der er selvfølgelig mange detaljer i bogen som ikke er med her, men de har heller ikke den afgørende betydning. Skuespillet er godt af de tre helte, og specielt Skrækøje Dunder spillet af Breandan Gleeson er en fornøjelse. Alan Rickman falder noget ud, er ellers også dejlig kantet normalt. Valget af Dumbledore, Michael Gambon er ikke så god som den tidligere! Men igen et farvestrålende stjerneparade løfter filmen sammen med den tekniske del, der igen er forunderlig. Man kan dog ikke se denne film alene, det kræves et kendskab fra de foregående, eller at man har læst bøgerne. Igen et farvestrålende og fortryllende møde med Harry Potter og hans venner!

Titel: Harry Potter & Flammernes Pokal
Original Titel: Harry Potter And The Goblet Of Fire
Premieredato: 18. november 2005
Instruktør: Mike Newell
Skuespillere: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Eric Sykes, Timothy Spall, Michael Gambon, Robbie Coltrane, Frances de la Tour, Maggie Smith, Alan Rickman, Brendan Gleeson, Miranda Richardson, Gary Oldma
Spilletid: 157 min.
Selskab: Warner Bros. Pictures/2005
Genre: Adventure
Flammernes pokal med en blå afventende Dumbledore
Flammernes pokal med en blå afventende Dumbledore
Pupertetspræget Harry Potter med den gale Mad-Eye Dunder som ny lærer i Forsvar mod Mørke kræfter
Pupertetspræget Harry Potter med den gale Mad-Eye Dunder som ny lærer i Forsvar mod Mørke kræfter


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...