Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jomfruer Fra Rummet
Jomfruer Fra Rummet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hellboy Directors cut.

6. januar 2005 af Henrik Andersen

6 stjerner Skriv en kommentar

Hellboy Directors cut. billede

Hellboy bekæmper alverdens ondskab i form af både Nazister og monstre fra andre dimensioner. En fejende flot DVD udgivelse. Hellboy er her for at blive. Ægte drengerøveunderholdning for rigtige mænd.

Året er 1944, og Nazisterne er så desperate for at vinde krigen, at de har vendt sig til sort magi. Men de er ikke alene som de tror. En gruppe amerikansksoldater betragter dem i skjul. De vil med alt magt forsøge at stoppe de mørke ritual.
Nazisterne er ved at åbne porten til en anden dimension. Ideen er, at nogle forfærdelige monstre skal slippes løs på jorden og dræbe alt og alle, og så skal nazisterne bygge en ny verden op på ruinerne af den gamle. Men alt ender i kaos da amerikanerne griber ind, og nazisternes leder Grigori Rasputin bliver dræbt, og porten bliver lukket. Men noget når at slippe igennem. Hellboy døber de den lille røde djævle dreng, med den mærkelige stenhånd.

Hellboy ( Ron Perlman ) er vokset op. Han har tillagt sig menneskelige vaner efter at være vokset op blandt mennesker. For at virke mere menneskelig har han filet sine kæmpe djævlehorn ned og ryger nu store cigarer og drikker dåseøl. Han er blevet en del af et superhemmeligt okkult selskab, der skal bekæmpe ondskab . Her har den amerikanske regering også samlet et par andre freaks. Blandt andet den fiskelignende Abraham og den lille usikre Liz ( Selma Blair ), der ikke rigtig kan styre sin evne til at tænde ild alene med tankernes kræft. Hellboy og Liz er også hemmeligt forelsket i hinanden, og Hellboy er desværre dødeligt misundelig på de andre mænd der forsøger at lægge an på hende.
De får snart nok at se til, da det går op for dem, at Grigori er genopstået fra de døde. Han vil nok engang forsøge at overtage verdensherredømmet sammen med de onde nazister. Den mystiske Kroenen og hans højre hånd Ilsa.

Masser af fans over hele verden var nervøse, da planerne for en filmatisering af Hellboy-tegneserien blev annonceret. Instruktøren bag projektet, mexicaneren Guillarmo Del Toro der før har lavet Mimic, Blade II og The Devils Backbone proklamerede uden tøven, at der kun var en mand til at spille Hellboy, og det var Ron Perlman.

Ron Perlman kender vi fra TV-Serien Beauty and the Beast samt filmene The City of Lost Children og Alien: Resurrection. Ron Perlman viste for første gang sit karikerede ansigt i Rosens Navn, hvor han spillede munken der måtte lide den frygtelige død på bålet. Ron Perlman er vel nærmest perfekt valgt til at spille Hellboy. Ikke alene ligner han tegneserie helten, men han giver også Hellboy karakter den dybde og personlighed som man kender fra tegneserien. Tegneseriens skaber Mike Mignola har da også været med under hele skabelsen af filmen, og har derfor kunnet vejlede og inspirere med sin baggrundsviden om universet. Hans medvirken har helt bestemt været med til at gøre filmen så præcis, og tro med dens oprindelse, som den er.

Guillermo Del Toro præsentere med Hellboy storslåede og flotte actionscener, der sjældent er set mage til. Han er præcis og yderst fokuseret i sin måde at lave film på. Man kan mærke, at der er tale om en instruktør, der tror på sin historie. Det var samme stemning af engagement, der også var over hans Blade 2 og hans her i landet oversete The Devils Backbone. Der er en fed Indiana Jones lignende stemning over filmen. Nazisterne har altid og vil altid være nogle af de bedste bad guys overhovedet. Der er også en rigtig fin skurk i form af den sygeligt udseende Kroenen, der render rundt med en hjelm der ligner en gasmaske og et sværd monteret på hver arm. Han minder mest af alt om noget fra Playstation spillet Tekken.

Om man ser Hellboy biografversionen eller Hellboy Directors Cut, ( der er cirka 5 minutters forskel på de 2 versioner. ) ja så sidder man med den samme følelse af at være blevet godt underholdt. Guillermo Del Toro levere varen og fortæller på hans helt specielle måde den smukke historie om den røde Djævel fra helvedes dyb, der ved et uheld er kommet til jorden, og her har besluttet sig for at ligge sin fortid bag sig. Udover den megen ramasjang og bulder og brag, bliver der også plads til både komik og en fin lille kærligheds romance imellem Hellboy og Liz. Og det er en af de ting, der er med til at gøre filmen perfekt. Det hele falder nemlig ikke hen i store Hollywood eksplosioner og imponerende effekter som i en anden Jerry Brukenheimer produktion. Action scenerne bygger pænt op omkring historien, og de forskellige karakterer får lov til at vise, hvem de er. Og så er hele herligheden lavet med et friskt smil og et glimt i øjet. Hellboy er kommet til vores verden for at blive.

Disc 1: Hellboy - Directors Cut.

Introduktion af Guillermo del Toro.
Kommentarspor med instruktøren Guillermo del Toro. Et andet kommentar spor end det der er på Biografversionen.
Kommentarspor med komponisten Marco Beltrami.
The Right hand of doom – set Visits. Som man kan slå til og fra imens man ser filmen.
Audio: Engelsk DD5.1 og DTS5.1
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk.
Filmen er flot både billede og lydmæssigt og med de flotte klare farver skinner Hellboys røde farve skinner fint igennem. Hellboy er som skabt til at blive vist på DVD. Denne Directors cut af filmen er min længere og disse tilføjede scener gør bestemt ikke filmen dårligere. De tilføjer mere dybde og selvom spilletiden ryger op over de 2 timer føles historien stadigvæk ikke for lang. Det er svært at få nok at Hellboys fascinerende univers. Del Toro er spændende at høre på og der er mange guldkorn undervejs på kommentarsporet.

Disc 2: Bonus features.

Introduktion af Selma Blair.
The Seeds of Creation - 2½ timers dokumentar.
Slettede scener.
Trailers og TV-spots.
Kroenens Lair - Animatics, Board-A-Matic, Storyboard-sammenligninger.
Det 2 ½ times dokumentar er rigtigt godt. Der er mange informationer og heldigvis forfalder de medvirkende ikke til den ofte sete ryg klappen, der tit præger Making off programmer. Dokumentaren er delt op i kapitler der giver et godt overblik over hvad det indeholder og giver en mulighed for nemt at finde tilbage til det man vil se igen. Virkeligt spændende og informativt. Når du har set de 2 ½ timer så ved du næsten alt hvad der er værd at vide om filmens tilblivelse.
De slettede scener er meget spændende. Det er jo altid sjovt at se hvad der er blevet valgt fra og høre om hvorfor de valg netop er blevet truffet.

Disc 3: Bonus features.

Introduktion af Ron Perlman.
Production Workshops: Make-Up and Lighting Tests, Visual Effects How-to's , Bellamie Hospital, Computer Generated Sets, Liz's Fire.
From the Den - Hellboy recommends.
Mike Mignola Pre-Production Art.
A Guide to Understanding Comics.
Q & A.

Der er så meget ekstramateriale fordelt ud over de 3 DVD skiver, at det skulle være nok til at stille tørsten for selv den mest hårdføre Hellboy fan. Selvom der er så meget så får man sjældent de samme informationer 2 gange og efter at have været hele vejen rundt får man et næsten forførende indblik i et stort univers hvori der ligger mange historier og venter. Både tegneseriemæssigt og forhåbentligt også filmmæssigt. Porten til denne dimension er i hvert fald blevet åbnet på vid gab af Del Toro og hans folk.

Den samlede karakter for ekstramaterialet på Hellboy Directors Cut må derfor blive 6 ud af 6 mulige. Det er intet mindre end perfekt. Hele herligheden er for en gang skyld for en Dansk DVD udgivelse pakket flot ind. Cover designet er lækkert, og vil se frækt ud ved siden af de andre Guillermo Del Toro film i samlingen.

Hellboy Directors Cut er venligst stillet til rådighed af SF Film.

Titel: Hellboy Directors cut.
Original Titel: Hellboy Directors cut.
Premieredato: 6. januar 2005
Instruktør: Guillermo Del Toro.
Skuespillere: Ron Perlman, Selma Blair, Jeffery Tambor, Karel Roden, Rupert Evans, John Hurt.
Spilletid: 127 min.
Selskab: revolution Studios. 2004.
Genre: Adventure

banner
Overskrift Højre Block
Munch
Jomfruer fra rummet
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...