Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Here Comes the Boom

18. juni 2013 af Betina Bøgh Larsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Here Comes the Boom billede

Skaf 48.000 dollars, eller din kollega bliver fyret.

Kevin James fik sit gennembrud i sit-commen Kongen af Queens fra 1998 til 2007. Han er efterfølgende blevet filmskuespiller og har bl.a. medvirket i Hitch, Center Vagten og Zookeeper. Det seneste skud på stammen er Here Comes the Boom, hvor han ikke alene spiller hovedrollen, men også har givet en hånd med som manuskriptforfatter.

I denne morsomme action-komedie spiller han high school læreren Scott Voss, som ikke bare kan se til, da musiklæreren Marty (Henry Winkler) og hans populære musikhold står til at blive sløjfet pga. nedskæringer. Uden egentlig at tænke sig om, foreslår Scott, at de selv indsamler de 48.000 dollars, der skal til for at forvandle skolens underskud til overskud.

Imidlertid er opbakningen fra hans øvrige kollegaer ikke særlig stor, og Scott kan ikke nøjes med at tjene en ekstra skilling ved at undervise på aftenskole. Der skal andre boller på suppen. Han får derfor en skør idé: Han vil være MMA-kæmper i sin fritid, for han var en ret sej bryder, da han gik i college, og der er gode penge at tjene, selv hvis han taber en kamp.

Den korpulente biologilærer synes at glemme, at han slet, slet ikke er i form længere og ikke har trænet i årevis. Hans kollegaer synes, han er tosset og mener, at han sender et forkert billede til eleverne og giver skolen et dårligt omdømme ved at ty til vold. Men inden længe ser de ham i et andet lys...

Blod, sved og tårer
Med Here Comes the Boom er underholdningen hjemme. Den er både sjov, spændende og rørende, så der er lidt for enhver smag. Jeg både grinte og græd, da jeg så den sammen med min kæreste, som ellers har en helt anden smag end mig, og selv han var begejstret.

Man kan da heller ikke være andet, når Kevin James, Henry Winkler og Salma Hayek medvirker. Personligt ville jeg gerne have set lidt mere til Salma Hayek, da jeg synes, hun er en formidabel skuespillerinde. Og den ping pong dialog, der foregår mellem Scott (Kevin James) og Bella (Salma Hayek), er såvel sød som morsom. Man grummer tæer, hver gang Scott inviterer hende på date, for han forstår virkelig ikke et nej.

Det spirende venskab mellem Scott og Marty (Henry Winkler) er også nævnelsesværdigt. Selvom der er en verden til forskel på de to, nærer de begge respekt for hinanden og ser op til hinanden. Det er rørende, at Scott i bogstavelig forstand vil gå gennem blod, sved og tårer, for at Marty kan beholde sit job. Han må siges at være en kammerat – og en rigtig god kollega!

At selve historien er lidt overdreven og nok ikke kunne finde sted i virkeligheden, gør ikke noget. Thi den har et godt og inspirerende budskab. Den handler om at tro på sig selv og kæmpe for det, man tror på, selvom alle odds er imod én. Og ikke at forglemme: Hvad det vil sige at være en sand ven og et forbillede for andre. Noget, vi alle kunne lære lidt af...

Ekstramateriale
Ekstramaterialet består af en stribe slettede scener, heriblandt en alternativ slutning. Der er også et underholdende indslag med tekniske bøffer, og et par bag-om-filmen indslag med flere af de medvirkende, der giver indtryk af, at der var en god stemning på settet. Og så er der en for-sjov MMA-kamp imellem en af filmens producere, Gino Falsetto, og Kevins stand-in, Richie Minervini, samt et kort interview med de professionelle MMA-sportsudøvere fra filmen. Der er også et kort indslag om den nedlagte skole, hvor handlingen finder sted, og om hvordan musiklokalet blev skabt. Vi hører også om, hvordan Kevin James fik idéen til filmen, og hvor motiveret han var til at komme i form til rollen, og til at lære brydning. Og endelig er der en lektion i Disco Street Fighting.
Ekstramaterialet er desværre ikke tekstet. 4 stjerner ud af 6.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sony.

Titel: Here Comes the Boom
Original Titel: Here Comes the Boom
Premieredato: 11. juni 2013
Instruktør: Frank Coraci
Skuespillere: Kevin James, Henry Winkler, Salma Hayek
Spilletid: 105 min.
Selskab: Sony Pictures Home Entertainment Inc., 2012
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...