Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hidalgo (DVD)

9. september 2004 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

5 stjerner Skriv en kommentar

Hidalgo (DVD) billede

Baseret på en sand historie, sætter Viggo Mortensen sig atter i saddelen – denne gang som cowboyen Frank Hopkins, der var en legendarisk langdistancerytter i det 19. århundrede

Frank Hopkins har vundet adskillige langdistanceløb på hesteryg. En dag får han et tilbud om at deltage i et 3000 mil hestevæddeløb i den Arabiske ørken med sin hest, Hidalgo. Det bliver ikke bare en udfordring om at nå først i mål. Frank og Hidalgo må gøre alt for at stå på benene og blive i saddelen, hvis løbet skal gennemføres. Det bliver et vildt ridt gennem den varme ørken og der skal overkommes mange farer. Det hjælper naturligvis ikke, at fremmede ikke er særligt velkomne i det nye land.

Bare spænd seletøjet, der er lagt op til en stor, flot og visuel oplevelse! Hidalgo er filmen om Frank T. Hopkins og det største hestevæddeløb nogensinde gennem den arabiske ørken. Virkelighedens Frank Hopkins havde opnået stor anseelse som ekstraordinær langdistancerytter. I 1886 deltog han i et hestevæddeløb fra Galveston, Texas til Rutland, Vermont. Hidalgo og Frank nåede turen på 30 dage og andenpladsen kom ind 14 dage efter! Frank Hopkins var istand til at vurdere, hvordan man fik det maksimale ud af en hest og kendte Mustang’en som sin egen bukselomme. Franks viden om heste er uden tvivl opstået fra sin ungdom, hvor han voksede op blandt Sioux indianere. Udover at snakke deres sprog, lærte han hvordan man indfanger vilde Mustang-heste og gøre dem tamme.

Tilbudet om at deltage i det arabiske løb, modtog Frank efter et internationalt Wild West show , hvor han blev præsenteret for den arabiske forretningsmand, Rau Rasmussen, der repræsentede hestevæddeløbet ”Ocean Of Fire” for en rig arabisk sheik.

Den rige sheik Riyyad spilles i Hidalgo af en perfekt castet Omar Sharif. Det er et glædeligt gensyn. Omar har spillet lignende roller, blandt andet i hans gennembrudsfilm i Lawrence Of Arabia fra 1962. Han kunne også opleves i Dr. Zhivago og er måske en af nutidens største skuespillere. Viggo Mortensen rider her videre på sin succes, i den første storfilm efter at have spillet Aragorn i Ringenes Herre. Det er sikkert, at Viggo er ferm på hesteryg (udfører sine egne stunts i filmen!).

Joe Johnston sidder i instruktørstolen og det har vist sig at være et godt valg til denne type film. Joe står bag TV-serien om ”Young Indiana Jones”, og har instrueret Jumanji og Jurassic Park 3. Manuskriptforfatter John Fusco har bevæget sig ind i western-genren påny. Han har skrevet Young Guns 1+2 og filmen om Thunderheart.

Hidalgo er flot klippet, flot filmet og er en slags nutidens Danser Med Ulve, bare opdateret med finurligheder (a ala computerskabte scirocco-storme og en masse andre effekter). Udover de flotte landskaber vi får at se har vi at gøre med et soundtrack, der virkelig hjælper til med at skabe stemningen i filmen. Når pointene lægges sammen bliver resultatet en eminent oplevelse. Der er pyntet på Franks virkelige oplevelser i Arabien i Hidalgo – historien er som altid i mange Hollywood film, stærkt overdramatiseret. Hvad pokker gør det, hvis det kan sælge et par ekstra billetter. Der måtte gerne have været flere kamp-scener, men så havde der nok været sparsomt med plads til ræset.

Derfor lyder et stort yeehaa herfra og de varmeste anbefalinger til den næste, der overvejer at leje Hidalgo.

Dvd ekstra materiale

Der er ikke meget ekstramateriale at råbe hurra for på Hidalgo DVD’en. Man får sin gode lyd og det rare billede, men det er ikke nok med kun den 9-minutter lange bag-kamera video, der omhandler tilblivelsen af filmen. Interessant, men kort. 1/6 stjerner for ekstramateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: Hidalgo
Original Titel: Hidalgo
Premieredato: 15. september 2004
Instruktør: Joe Johnston
Skuespillere: Viggo Mortensen, Omar Sharif, Zuleikha Robinson, Louise Lombard, Adam Alexi Malle, Saïd Tagmaoui, Silas Carson, Harsh Nayyar
Spilletid: 131 min.
Selskab: Touchstone Pictures, Buena Vista Home Entertainment, Inc 2004
Genre: Western
Link: http://video.movies.go.com/hidalgo/main.html
Ræs i ørkenen
Ræs i ørkenen
Omar Sharif som rig arabisk sheik (til venstre)
Omar Sharif som rig arabisk sheik (til venstre)
På vej væk fra en vild scirocco
På vej væk fra en vild scirocco


banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...