Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hjertenes Tid

16. maj 2005 af Jesper Pedersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hjertenes Tid billede

Sentimentalt, men ikke tykkere smurt på, end at de menneskelige historier glider ned med et vist velbehag.

Julen er hjerternes tid, men bestemt ikke hjerternes fest for personerne i Chazz Palminteris lille juledrama, Noel, der på dansk har fået titlen Hjerternes tid.

Det er forlagsredaktøren, Rose (Susan Sarandon), der savner kærligheden, men ikke tør kaste sig ud i den, da muligheden byder sig – og som nu må fejre jul på hospitalet sammen med sin moder, der lider af fremskreden Alzheimers. Det er den smukke Nina (Penelope Cruz), der er vildt forelsket i sin forlovede, politibetjenten Mike (Paul Walker). Men deres forhold er truet af hans sygelige jalousi, så Nina forlader juleaftensdag Mike, der i stedet bliver opsøgt af en ældre mand (Alan Arkin), der mener at kende Mike fra et tidligere liv. Og det er Jules (Marcus Thomas), der som 14-årig havde sin bedste julefest, da han sad og ventede behandling på hospitalet med en brækket arm – og som nu tager utraditionelle metoder i brug for at få en lignende oplevelse.

På en ikke alt for overbevisende facon flettes de forskellige skæbner i Hjerternes tid sammen denne juleaften. Deres veje krydses kort og tilfældigt, men Chazz Palminteri får os aldrig til for alvor at se filmen som andet end en række separate historier, der så til gengæld på fornem vis er rammet ind af en identisk stemning. Det er altså ikke i den store sammenhængs godhjertede budskaber, at filmen vinder.

Det er derimod i de enkelte historier, der nok er sentimentale – som kombinationen af højtiden og filmmediet nærmest foreskriver det – men ikke tykkere smurt end, at de menneskelige fortællinger glider ned med et vist velbehag. Bedst i den næsten deprimerende delhistorie om Rose – glimrende spillet af Susan Sarandon – der undervejs støder på en trist præst spillet af Robin Williams. Men også den ganske rørende historie om den ældre mand, der ser Mike som en reinkarnation af sin afdøde kone, mens historien om Jules præsenteres som en sød og sjov idé, men ikke bliver fulgt ordentlig op.

Det er de enkelte små øjeblikke, at Hjerternes tid har sin styrke. Hvilket også betyder, at filmen som helhed ikke sætter varige men i hukommelsen.

Ekstramateriale:
Der er interviews med skuespillere og instruktør, klip fra optagelserne af filmen, samt trailere og biografier. Udemærket, men intet overraskende: 3 stjerner.

Scanbox.

Titel: Hjerternes Tid
Original Titel: Noel
Premieredato: 4. april 2005
Instruktør: Chazz Palminteri
Skuespillere: Susan Sarandon, Penelope Cruz, Paul Walker, Alan Arkin, Marcus Thomas, Robin Williams
Spilletid: 96 min.
Selskab: Neverland Films Inc. & Red Rose Productions LLC
Genre: Drama
Link: http://www.noelthemovie.com




banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...