Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Nominerin...
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Druk
Druk billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Hope Springs (VHS)

16. januar 2004 af Per C. Halling

3 stjerner Skriv en kommentar

Hope Springs (VHS) billede

Dette er en film man enten fanges af eller slukker efter få minutter. Læs her og vurder om det er en film du bør leje, købe eller gå en stor bue udenom.

Sjovt nok er januar en måned, hvor der udkommer flere romantiske film, og sjovt nok kan de ikke vente til februar og Valentines Day. Men okay, det er da også rart at sidde hjemme med en kop varm chokolade, sammen med sin kæreste/kone over en god film, mens det sner eller bare er kedeligt vejr udenfor. ”Hope Springs” som vi skal kigge nærmere på her, er en af slagsen.

Da den engelske kunstner Colin Ware modtager med posten en indbydelse til sin forlovedes bryllup med en anden mand, beslutter han at rejse langt væk fra problemerne. Han rejser til den lille by Hope (fordi navnet gav ham mod på at komme videre !) i New England. I starten er han naturligvis meget trist og ked, men dette ændres meget hurtigt efter han bliver introduceret for den smukke sygeplejerske, der ud over at være en som der er god til at lytte og hjælpe triste mennesker, også arbejder på det lokale plejehjem. Colin falder pladask for hende og begynder at lave billeder til en udstilling hjemme i England. Midt i alt den nyfunden lykke dukker Vera – Collins tidligere forlovede – pludselig op med en nyhed, som skaber rav i den. Hvad den ender med skal ikke afsløres, men blot sige, at det hele er temmelig forudsigeligt.

Ekstra materiale

Der var ikke noget ekstramateriale på denne udgave af filmen, da det er VHS-udgaven, som vi fik stillet til rådighed, så her er der ikke noget at skrive om. Jeg har dog ladet mig fortælle at DVD’en indeholder en ”Bag om filmen” featurette med række interviews med de medvirkende og filmens instruktør og producer, samt lidt billeder fra optagelserne.

Lidt om dem foran kameraet . . .

I rollen som Colin Ware ser vi den altid mutte Colin Firth som jeg altid syntes har et stenansigt på, uanset om han vinder eller taber pigen i enden. Gode eksempler på dette er bl.a. TV-serien ”Pride & Prejudice” og spillefilmene ”Bridget Jones' Dagbog”. Hele serien/filmen igennem trækker han sjældent på smilebåndet og alligevel vinder han den kvindelige hovedpersons hjerte. Han er dog en god skuespiller og vi har senest set ham i anden romantisk komedie ”Love Actually” og kan snart ses i Bridget Jones 2 - The Edge of Reason.

Overfor ham ser vi i rollen som Mandy, Heather Graham, som gennem 90’erne spillede med i flere film (bl.a. ”Drugstore Cowboy” og ”Scream 2”) uden rigtig at blive bemærket. Det blev hun først i ”Boogie Nights”, som på tros af det gode spil stadig ikke har fået nogle større roller endnu.

Som Vera ses Minnie Driver, der har en mindre CV, der fik sit gennembrud i ”Circle of Friends” og ”Good Will Hunting”, men har siden haft en broget karriere og stadig heller ikke har fået de helt store roller.

Som Kirsten giftekniv aka Joanie Fisher ses Mary Steenburgen og den meget selvglade borgmester Doug Reed ses Oliver Platt. Disse to ser vi næsten altid i biroller og det gør heller ikke så meget, for det er ikke lige frem det helt store skuespil de viser, men okay til små B-film.

Resten af castet er typiske amerikanske ærketyper, men nogen af dem overspiller lidt for meget. Deres ansigter og skuespil er sjovt de første par minutter, men så bliver lidt for meget for de udvikler sig ikke.

Lidt om dem bag kameraet . . .

Filmen er skrevet og instrueret af Mark Harman som bl.a. gav os de fremragende ”Little Voice” og ”Brassed Off” og i forhold til dem, er Hope Springs ikke særlig god for ikke at sige kedelig. Han er stadig god til at finde typer, men her bliver de lidt for stereotype fordi manuskriptet ikke er bedre. Filmen er baseret på romanen "New Cardiff" af Charles Webb.

Produceren Barnaby Thompson har flere amerikanske komedier som fx ”Tommy Boy”, ”Croneheads”, ”Waynes Word” og mange andre, som også kan ses da noget af humoren i filmen er lidt af samme skuffe. Sammen med Uri Fruchtmann har han bl.a. også produceret ”High Heels and Lowe Lives”, der også havde Minnie Driver på rollelisten.

Lidt teknik . . .

Filmen er i Fullscreen (Pan & Scan af en film optaget i 2.35:1), hvilket vi sige, at billedet fylder hele skærmen og tilpasset et almindelig TV.

Lyden er i udmærket Dolby Souround 2.0, men musikken er mixet en lille smule for kraftigt, så det er ofte man skruer ned i de scener, som indledes med et rocknummer, som ikke altid er lige velvagte.

På den kopi vi havde fået stillet til rådighed, var både lyd og billede bedre end hvad man typisk er vant til fra VHS-udgaver, så det var også med til at gøre filmen til en rigtig god oplevelse på videobånd i en tid, hvor konkurrencen er hård fra DVD.

Konklusion . . .

Dette er en film, som nok vil dele folk i to for på den ene side er det en sød og romantisk historie, men på den anden side en klichefyldt og kedelig omgang pjat. Jeg blev udmærket underholdt så længe den spillede, men det er ikke en film, jeg tror jeg vil se igen for, der er mange andre lagt mere romantiske og bedre spillet film på markedet.

Filmen var venligst stillet til rådighed af Buena Vista Home Entertainment.

Titel: Hope Springs
Original Titel: Hope Springs
Premieredato: 7. januar 2004
Instruktør: Mark Harman
Skuespillere: Colin Firth, Heather Graham, Minnie Driver, Mary Steenburgen, Oliver Platt, Frank Collinson
Spilletid: 92 min.
Selskab: Fragile Film og Buena Vista, Touchstone Films, 2004 (Produceret i 2002)
Genre: Romantik
Først en lille collage med billeder fra filmen og dens hovedpersoner
Først en lille collage med billeder fra filmen og dens hovedpersoner
Her ses Colin først med sin gamle kæreste Vera og forlovede ...
Her ses Colin først med sin gamle kæreste Vera og forlovede ...
... og her sammen med sin nye kæreste Mandy  - Hvem tror du vinder hans hjerte i enden ???
... og her sammen med sin nye kæreste Mandy - Hvem tror du vinder hans hjerte i enden ???


banner
Overskrift Højre Block
The Defeated
After We Collided
The Silencing
Like a Boss
Druk
Hamilton
Bridgerton
Equinox
Soul
Timmy Taber: Ing...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...