Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

High Life
High Life billede

Joker
Ad Astra
Mugge & Vejfesten
The Gentlemen
Bombshell - Opgø...
En Helt Almindel...
The Call Of The ...
Downton Abbey
Playmobil Filmen


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hora

6. august 2010 af Michael Panduro

0 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hora billede

Øhm...

Guderne skal vide at jeg ved hvor meget arbejde der ligger i at lave en spillefilm. De høje magter vil testementere at jeg bøjer mig i støvet og tager hvad jeg end måtte have af hovedbeklædning af i anerkendende ærbødighed over alle de der præsterer at få færdiggjort en spillefilm uden støtte fra store selskaber eller nationale filmpuljer. Men selvsamme alvidende instanser vil også vide at jeg ikke kender større frustrationer end en lavbudget-film gennemført af en inkompetent filmskaber!

Hvorfor er det ikke de der elsker og forstår mediet der får gennemført deres drømmeprojekter? Hvorfor er det gang på gang en uoriginal båtnakke der ikke har skyggen af forståelse for mediet!? Hvorfor tror folk at en forkærlighed for Tarantino gør dem til dygtige filmskabere!? Og hvorfor er der folk der udgiver deres diletantiske forsøg ud i filmkunsten??! Jeg er lykkelig for at Another World har sprøjtet vidunderlige perler og uhumske uhyrligheder ud i de danske videobutikker, men at de skulle have postet penge i produktionen af netop denne film som deres første virker som et historisk dårligt træk. Hora er uden sidestykke den DÅRLIGSTE film jeg har set i en lang årrække. Jeg kan ikke komme på en eneste positiv ting - ikke en!

Den norske instruktør Reinart Kiil har forsøgt...nej, stryg det, jeg ved sgu ikke engang hvad han har forsøgt og jeg tvivler på han selv gør det. I en række noter der følger med DVDen her bliver der gjort opmærksom på at Hora indeholder en masse referencer til alverdens obskure filmperler. Endvidere er der ufatteligt dårligt udførte forsøg ud i at efterligne Tarantino og Rodriguez' grindhouse-eskapader og nogle halvdårlige country og blues numre på soundtracket. Så alt peger mod at Kiil har forsøgt sig med at lave en Tarantino-film - norges første grindhouse-film, som der fejlagtigt står på coveret. Men det er ikke bare dårligt udført, det er ynkeligt og endnu værre, det er kedeligt.

I 40 meget lange minutter tvinges vi til at glo på en ikke særligt tiltrækkende kvinde, der vandrer formålsløst og tungnemt rundt i en norsk hytte. Først her, over halvvejs inde i filmen, kommer den hillbilly-voldtægt vi har vist hele tiden var på vej. Sidste halve time af filmen skal vi så se samme kvinde gå rundt uden tøj på og gøre forudsigelige ting som at myrde sine overfaldsmænd på kedelige måder. Det er dumt, det er røvsygt, det er skrækkeligt på den virkelig ufede måde. Jeg havde aldrig troet at jeg ville kunne kede mig så meget over en film der trods alt indeholder rektal blødning, pyromani og norske rednecks, men i tilfældet Hora er der ingen formildende selvironi, intet glimt i øjet, ingen sans for noget som helst. Kun pinlig, diletantisk amatørfim på folkeskoleniveau.

Havde det været budgettet der spillede ind ville det være retfærdiggjort, men det er netop på alle de områder hvor budgetære overvejelser ikke spiller ind, at Hora fejler. Manuskriptet fanger aldrig, personerne er kedelige, dialogen er for det første næsten ikke eksisterende, for det andet tåbelig når den er der. Reinert Kiil viser hverken flair for det visuelle, for personinstruktion, tempo, spænding, nerve eller sammenhæng. Hans film er kort sammenfattet noget forfærdeligt, kedeligt rod. Føj!

DVDen indeholder udover ovenstående trivialiteter en slideshow, trailershow, filmografier (?), en meningsløs bag-kameraet kollage og nogle interviews fra en Hollandsk undergrundsfestival, hvor filmen tilsyneladende har vundet priser (endnu større ?!?!!?!!).

Tak for ingenting Norge, jeg glæder mig IKKE til fortsættelsen!

Another World Entertainment.

Titel: Hora /The Whore
Original Titel: Hora
Premieredato: 1. juli 2009
Instruktør: Reinert Kiil
Skuespillere: Isabel Vibe, Gaute Næsheim
Spilletid: 89 min.
Selskab: Kiil Produksjon, Another World Ent., 2009
Genre: Thriller
Link: http://www.horafilm.no/


banner
Overskrift Højre Block
The Call of the ...
En Helt Almindel...
Three Identical ...
Running With The...
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden lifeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...