Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hornblower

2. august 2006 af Søren Rasmussen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hornblower billede

Splitte mine bramsejl! Piraten Jack ville få gode engelske prygl, hvis han nogensinde stod over for Horatio Hornblower og hans udpræget engelske, stiff upper-lip.

Hører man til dem der nød Peter Weir’s Master and Comander (2003) eller har man bare en dyb fascination ved sejlskibe, kanoner og sabler, så er Hornblower et must. Hornblower byder på krudtrøj, brøllende sømænd og søslag fra en tid hvor jernhård disciplin, kummerlige forhold og mandsmod var hverdagen i den Kongelige Engelske Flåde.
Horatio Hornblower er bygget af et særligt stof og da han under Napoleonskrigene mønstrer i den engelske flåde, rejser han hurtigt op gennem graderne på grund af vovemod og stoisk beslutsomhed.
Hornblowers lange karriere gennem Napoleonskrigene byder på søslag i Middelhavet og rejser til det pest hærgede fjernøsten. Det byder på gentagende tilfangetagelser og mytteri. Han får sit eget skib og finder kærligheden mere end en gang. C.S. Foresters roman samling er lang og udover den stoiske helts bedrifter får man også et godt indlik i omstændighederne omkring livet for en sømand i marinen, anno 1700 tallet.

Til tider har instruktør Andrew Grieve meget travlt med at fortælle en stor historie i det korte tidsrum som afsnitene tillader. Det giver udslag i en til tider mangelfuld historiefortælling, specielt i de tidlige afsnit, men serien bliver kun bedre for hvert afsnit og det er svært ikke at blive draget ind i fortællingen om Hornblower. Special effekter og historiefortælling bliver da også bedre for hvert afsnit og det er meget repræsentativt for serien. For hvert afsnit bliver man mere og mere imponeret.
Det er en fornøjelse at se seriens sejlskibe skabt af en blanding af gode, gammeldags modeller og så the real deal, sejlskibe af planker og kanvassejl betjent af rigtige mennesker. Hornblower gør brug af en blanding af CGI effekter og så god gammelsdags filmhåndværk. Det er nu engang mere imponerende end vellavede computer pixels, når man ser et ægte sejlskib passere majestætisk forbi kameraet. Slagscenerne kan til tider virke en smule diletant-agtige, men på den anden side så er det ret forfriskende at se noget andet end knivskarpt koreograferede scener. Det giver Hornblower en følelse af teater-agtig realisme. Det virker mere realistisk når man ikke kan se det tydelige touch fra en hong-kong uddannet kungfu koreograf og det er bestemt noget man vender sig til. Hornblower er af Shakespeare traditionen og ikke en John Woo ballet.

Ioan Gruffud (Fantastic Four, King Arthur) spiller Horatio med en vis Shakespeare kvalitet og hvis man husker Gruffud som Lancelot i King Arthur, husker man måske hans stemme som virkelig borer sig ind i bevidstheden og bliver hængende. Gruffud fik sit internationale gennembrud med King Arthur men han har været i branchen i lang tid og umiddelbart spår jeg ham en stor fremtid, også udenfor England.
Robert Lindsay (The Office, Wimbledon) spiller Sir Edward Pellew, Hornblower’s faderlige mentor. Lindsay er gammel i branchen og har ligesom Gruffud en Shakespeare kvalitet over sig. Lindsay har da også medvirket i utallige Shakespeare filmatiseringer og det gør ham perfekt til at spille den stoiske Kaptajn, og senere Admiral, Pellew.

Hornblower indeholder ingen ekstra materialer men med otte afsnit af spillefilms længde, hvilket giver næsten 13 timers underholdning, er der også rigeligt at gå i gang med. Jeg kan varmt anbefale at anskaffe sig Hornblower Collection hvis man ligesom mig, har en lille skibskaptajn i maven.

Filmen er venligst stillet til rådighed af: PAN Vision

Titel: Hornblower Collection
Original Titel: Hornblower Collection
Premieredato: 11. juli 2006
Instruktør: Andrew Grieve
Skuespillere: Ioan Gruffud, Robert Lindsay, Jamey Bamber, Jonathan Coy, Paul Copley, Sean Gilder.
Spilletid: 776 min.
Selskab: Granada International
Genre: Krig


banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...