Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Horrible Bosses

30. januar 2012 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Horrible Bosses billede

Hvis du hader din chef, kan du jo altid skille dig af med skabningen...

Da Horrible Bosses havde premiere i Canada, kunne man i udvalgte byer se en reklamesøjle for filmen. Den forestillede en ondskabsfuld chef – og denne figur, kunne menigmand så stikke syle og nåle i efter bedste evne. Som en slags voodoo-dukke og ren terapi i forhold til at komme af med sine egne frustrationer over deres egne chefer. Nu er alle overordnede forhåbentlig ikke lige slemme, og forhåbentlig slet ikke så slemme som dem vi møder i filmen her.

Den danske titel De Satans Chefer er utvivlsomt meget passende. Og lad os starte fra en ende af. Nick (Jason Bateman - Juno, Up In The Air, Paul) håber på at blive forfremmet efter 8 år i samme stilling. Det har hans chef (Kevin Spacey – L.A Confidential, The Usual Suspects) i hvert fald mere end antydet. Men sådan kommer det ikke til at gå, for antydningen har ikke været andet end et luftkastel for at motivere Nick til at yde mere. Tilmed har Nick så gennemstået hæsligheder som latterliggørelse af hans afdøde bedstemor, tvangsindtagelse af whiskey i arbejdstiden (så det kunne ligne at Nick har et alkoholproblem) og overvågningskamera tilkoblet hans mødetider. Kurt (Jason Sudeikis – Alt Tilladt) elsker sin chef (Donald Sutherland – Space Cowboys, Flammehav), men da denne dør, overtages firmaet af den uduelige søn (Colin Farrell – Miami Vice, Alexander) som er narkotika-afhængig. Han tvinger bl.a. Kurt til at afskedige de medarbejdere som chefen ikke bryder sig om. Og bagefter griller chefen Kurt offentligt, og kalder hans afskedigelser for følelseskolde og egoistiske. Så er der Dale (Charlie Day – Going The Distance) som arbejder som assistent hos en meget sex-fikseret tandlæge (Jennifer Aniston – Venner, The Bounty Hunter, Mød Min ”Måske” Kone). Hun overskrider dagligt hans grænser og udsætter han for grov, grov chikane og bringer stakkels Dale i forlegenhed med hemmelige billeder som kan bruges mod ham. Jeg skal ikke sige mere. Cheferne er så tåkrummende modbydelige og øretæveindbydende, at man tror det er løgn!

Nick, Kurt og Dale er dog gode venner, så de betror sig til hinanden og finder trøst i at de ikke er de eneste i hele verden som har så groteske chefer, som de intet kan stille noget op mod. En dag over nogle drinks overvejer de for sjov om ikke verden ville være et bedre sted uden deres repektive plageånder. Svaret er ja, men man kan da ikke bare sådan skaffe dem af vejen, kan man? Jo, hvis man altså står sammen om at sådan må det være – og det gør de tre venner. De får kontakt til en kriminel type ved navn Motherfucker Jones (Jamie Foxx – Ray, Miami Vice, Collateral) som rådgiver om hvordan man bedst klarer ærterne. Men i sidste ende er planen er ikke bedre end de folk som har udtænkt den – og da ingen af de tre er specielt velbegavede, så går planen bestemt heller ikke strømlinet.

En twistet komedie med nogle skønne karakterer og et sjovt plot. Desværre (for mig) gik der ”Tømmermænd i nærområdet” i den. Da omdrejningspunktet først er penslet ud, går det hele lidt i stå. Når driften skal ud af starthullerne, så er der ikke meget spilletid tilbage. En skam, for det bliver en anelse forhastet og plat. Jeg sidder med en fornemmelse af at der kunne have været vredet mere kvalitet ud af idéen. Men når det så er sagt, så er der nu også langt mellem de rigtige gode film i genren, og der er Horrible Bosses dog et langt stykke i den rigtige retning, og derfor er vi også på den sjove side af middelkarakter.

Bonus materialet er ret omfattende. Først og fremmest kan man her vælge mellem den udvidede version af filmen, eller den version som kunne opleves i biografen. Du finder bl.a. en række interviews med skuespillere og producenter bag denne film, der fortæller om deres værste chefer. Du kan også se en række slettede scener og se hvordan soundtracket til filmen blev til. Du finder også her en række features som har med BD-Live at gøre.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Home Video.

Titel: Horrible Bosses
Original Titel: Horrible Bosses
Premieredato: 10. januar 2012
Instruktør: Seth Gordon
Skuespillere: Jason Bateman, Jason Sudeikis, Charlie Day, Colin Farrell, Kevin Spacey, Donald Sutherland, Jennifer Aniston, Ioan Gruffudd, Jamie Foxx
Spilletid: 105 min.
Selskab: New Line Cinema, Rat Entertainment, 2011
Genre: Humor
Link: http://www.moviezoo.dk/dvd-film/De-Satans-Chefer_5051895090817&ref=boligbasen&affiliate=1014&utm_source=boligbasen

banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...