Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kollision
Kollision billede

Jojo Rabbit
Knives Out - Var...
Kød & Blod


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Huckleberry Finn and His Friends

12. februar 2008 af Søren Rasmussen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Huckleberry Finn and His Friends billede

Mark Twain’s udødelige Mississippi historier og et kært minde fra barndommen

Samuel Langhorne Clemens, bedre kendt under sit synonym Mark Twain, skrev i slutningen af 1800 tallet fortællingerne om Tom Sawyer og Huckleberry Finn. De er blevet en klassisk del af den amerikanske mytologi og er blevet filmatiseret utallige gange.
I den lille by St. Petersburg, ved Mississippi floden, bor skarnsknægten Tom Sawyer og hans ven godmodige ven Huckleberry Finn. Toms mange indfald og skæbnens luner gør at de to venner oplever et utal af eventyr og må mangt og meget igennem. Alt fra hverdagens genvordigheder, til opgøret med Indianer Joe og en lang rejse ned af Mississippi på tømmerflåde, gør Huck Finn fortællingerne til et rigtigt godt gammeldags drengeeventyr.

Jeg husker tydeligt denne tysk – canadiske produktion , som i mine egne drengeår kørte på tysk TV. Det var noget jeg trofast sad og ventede på, men som det er med så mange kære barndomsminder fra TV, så er de farlige at gøre bekendtskab med igen. Mere end en serie fra de gyldne børneår, er ved senere gennemsyn faldet dybt i agtelse og nogle ting skal bare forblive et kært minde.
Mark Twain’s Huckleberry Finn and His Friends holder dog et godt stykke hen ad vejen. Godt nok er skuespillet gammeldags, naivt og en anelse dilettantagtigt og sproget der bliver talt, minder om det gamle dansk man hører i Lille Per filmene. Selvom det ganske rigtigt virker godt i en drenge-eventyrfilm film, så er det lidt forstyrrende og kræver noget tilvendelse.
Men serien har det skær af drenge-eventyr der skal til for at jeg går i barndom igen. Specielt de dele af serien der handler om opgøret med Indianer Joe og rejsen ned ad Mississippi, med den bortløbne slave Jim er ganske hyggelige at se igen.

For dem der virkelig bliver fanget af dette sus fra fortiden, så indeholder DVD’en en 30 minutter lang ”the making of” dokumentar. Den er skrabet lavet og nok noget der er blevet redigeret sammen på en eftertanke, men den er ikke desto mindre ganske interessant. Jeg vil give Mark Twain’s Huckleberry Finn and His Friends 3 stjerner ud af 6 mulige, med den advarsel at det muligvis kun er barndommens glød der holder den i live.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
PAN Vision.

Titel: Huckleberry Finn and His Friends – The Complete Series
Original Titel: Die Abenteuer von Tom Sawyer und Huckleberry Finn
Premieredato: 22. januar 2008
Instruktør: Jack B, Hively, Ken Jubenvill
Skuespillere: Sammy snyders, Ian Tracey, Brigitte Horney, Blu Mankuma
Spilletid: 624 min.
Selskab: Wagner-Hallig Films, 1979
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at Dannemora
Samurai Marathon
Aren’t You Happy?
SnatchersKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...