Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Nattevagten - Dæ...
Nattevagten - Dæmoner Går I Arv billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Husker du 1965

27. september 2010 af Helle Perrier

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Husker du 1965 billede

Pigtråd og højt hår, velkommen til 1965

Der er intet mindre en 40 (!) dvd'er på vej i husker du - serien. Hele vejen fra 1960 til 2000, og det er bestemt et prisværdigt projekt. Forsøget på at samle den visuelle danmarks – og (perifer ganske vidst) verdenshistorie.

Naturligvis må nogle ting skæres fra, men serien giver bestemt et interessant og bredt billede af hvordan Verden og især Danmark var engang.
Indslagene er delvist fortalt med voice over og enkelte interviews med dem der var med da det skete.
Året er 1965 og vi lægger brutalt ud med en af danmarkshistoriens nok mest kendte forbrydelser, det firdobbelte drab på betjente begået af Palle Sørensen. Der indrømmede drabene og siden blev Derefter præsenteres vi for baby-Tina kidnapningen, hvor et lille barn fjernes fra sin barnevogn. Rindalismen er et nyt ord i sproget. Peter Rindal, startede en bevæglse mod at staten gav penge til kunstnere, hvor han mente at kunsten skulle financiere sig selv.
Nu vi er ved kunsten var det også året, hvor Rolling Stones besøgte København, hvilket jo var årsag til stor opstandelse.
Man fornemmer det ulmende ungdomsoprør, der er på trapperne, og mediernes indtog. Ikke mindst får Danmarks Radio i 1965 et helt hus, en tv-by. Og nyhederne, kommer til at hedde tv-avisen, og præsenteres af et rigtigt levende menneske. Tv-apparatet bliver gradvist en del af familien, og man kan i sin egen stue se landskamp, hvor Sverige får bank 2-1, med en hælscoring af Ole Madsen.

I USA er borgerrettighedsbevægelsen på fremmarch med Martin Luther King i spidsen, Malcolm X myrdes og I England begraves Winston Churchill.

Husker du … 1965 er en fin lille udgivelse, der giver et godt tidsbillede. Man er naturligvis begrænset af hvad der nu måtte findes levende billeder af, men samlet set er der blevet fornuftigt i arkiverne.
Årtallet henvender sig først og fremmest til den lidt ældre generation, der med sikkerhed husker flere af begivenhederne. Andre kan dog også godt være med, om ikke andet for at se hvordan verden så ud dengang og se Peter Belli give den gas med langt hår i takt med at den danske pigtrådsmusik vinder frem.

Selv om vi kommer godt rundt om mange emner, føles udgivelsen dog alligevel en anelse ufuldstændig, og man savner nogle flere tråde til verden omkring os.

PAN Vision

Titel: Husker du 1965
Original Titel: Husker du 1965
Premieredato: 11. maj 2010
Skuespillere:
Spilletid: 60 min.
Selskab: Panvision, 2010
Genre: Dokumentar


banner
Overskrift Højre Block
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...