Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billede

Bamse


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hvem fanger hvem?

27. august 2006 af Hans Christian Vang

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hvem fanger hvem? billede

En fangetransport går grueligt galt og tre sømænd kommer på afveje.

Hvem fanger hvem er en spøjs lille komedie om en fangetransport, der skulle have gået ganske stille af sig. Men de to flådesoldater, spillet af Tom Berenger og William McNamara, undervurderer fangen, der spilles af den yndige Erika Eleniak, og får derfor mere end bøvl med denne transport.

Toni (Eleniak) er nemlig smartere end både Rock (Berenger) og Eddie (McNamara) tilsammen, og får de to flådesoldater rigtig på afveje.

Vi kommer ud i ørkenen, vi kommer ud på bøhlandet, og vi kommer endda ud til et bonderøvscirkus på denne tur, der er ganske morsom at følge.

Skuespillet ordnes af veteraner fra TV- og filmbranchen, så her er der ikke meget at brokke sig over. Den uforlignelige Crispin Glover aflægger besøg som Eddie's kammerat på flådebasen, der hjælper ham med at stjæle en masse forskellige ting og sager fra flådens lagre rundt omkring, så de kan sælges til en af hans kontakter ude i det civile liv.

Dennis Hopper har instrueret, og aflægger også et lille besøg i filmen, som en liderlig tøjfabrikant.

Det er altsammen ret skægt, ret pænt, og ret underholdende, men noget mesterværk er det ikke. Man kan godt mærke at filmen er fra '94 (hvorfor annoncerer Nordisk film mon egentlig at den er produceret i 2006, på bagsiden af DVD omslaget? Besynderlig fejl!). Ikke alene pga. skuespillernes noget yngre alder, end de bærer rundt på i dag, men den fotografiske stil er også ret typisk for mainstream hollywood fodder'et fra dengang. Meget lige ud af landevejen og meget simpel kameraføring. Fra før dengang Dogme kørte deres sejrsgang rundt omkring, tydeligvis. Så kan man bestemme sig for om det er positivt eller negativt.

Hvem fanger hvem, eller "Chasers" som den kaldes i hjemlandet, er en fin lille tidsdræber til en søndag formiddag. Nogen main feature er den ikke længere. Ekstramateriale? Som sædvanlig er der intet - eller næsten intet - ekstramateriale på Nordisk Film's DVD udgivelser. Men spørgsmålet er, om denne udgivelse ville sælge mere eller mindre pga. inkludering af en ligegyldig dokumentarfilm... Jeg tvivler.

Fin lejefilm - ikke helt indkøbet værd, efter min mening, men underholdende er den dog på trods af alle dens kedsommelige jokes og trætte plot points.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Hvem fanger hvem
Original Titel: Chasers
Premieredato: 11. juli 2006
Instruktør: Dennis Hopper
Skuespillere: Tom Berenger, Erika Eleniak, Dennis Hopper, Crispin Glover, William McNamara
Spilletid: 96 min.
Selskab: Morgan Creek, Nordisk Film, 2006
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...